Με ικανοποιητικό ρυθμό προχωρούν οι εμβολιασμοί στη χώρα κατά του νέου κορωνοϊού, καθώς διακόπηκαν μόνο για μία ημέρα, την Κυριακή του Πάσχα.
Τώρα εμβολιάζονται πολίτες 30-39 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 40-44 (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 45-49 με όλα τα εμβόλια, πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υγείας τις πρώτες ημέρες του Μαΐου θα γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα των 40-44.
Αυτό το μήνα ξεκινά η τρίτη φάση της Επιχείρησης «Ελευθερία». Από 5 Μαΐου αυξάνεται η δυναμικότητα του συστήματος με την ανάπτυξη στο σύνολο 1.500 εμβολιαστικών κέντρων με στόχο να γίνουν μέχρι και 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και τον Ιούνιο μέχρι τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί.
Μέχρι και την 1η Μαίου 2021 έχουν πραγματοποιηθεί 3.115.339 εμβολιασμοί ήτοι 2.170.858 πρώτης δόσης και 944.481 δεύτερης δόσης.
Την 1η Μαίου, δηλαδή το Μεγάλο Σάββατο ο ρυθμός έπεσε στους 17.646 εμβολιασμούς ενώ χαμηλός ήταν ο ρυθμός και τη Μεγάλη Παρασκευή με 21.995 εμβολιασμούς. Προηγουμένως δηλαδή τη Μεγάλη Πέμπτη έγιναν 66.210 εμβολιασμοί.
Σε σχέση με τις παραδόσεις για τους επόμενους δύο μήνες, από την εταιρεία Pfizer θα παραδοθούν 2.150.000 δόσεις το Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Moderna θα παραλάβουμε 354.000 το Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Johnson & Johnson, 300.000 δόσεις το Μάιο, 960.000 δόσεις τον Ιούνιο. Η εταιρεία AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου. Αναμένουμε έναν αριθμό δόσεων 450.000-500.000 για κάθε μήνα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Μερτς δηλώνει πως τέσσερα χρόνια μετά η Ρωσία δεν κερδίζει αυτόν τον πόλεμο
- Επείγουσα οδηγία της Ινδίας προς τους πολίτες της να φύγουν από το Ιράν
- Το Bloomberg αποκαλύπτει πρόθεση της ΕΕ να αναστείλει την επικύρωση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ
- ΔΕΣΦΑ: Δεσμεύθηκε το 98% της χωρητικότητας στον Κάθετο Διάδρομο
- Οι ριζικές αλλαγές που φέρνει το νέο μοντέλο της στρατιωτικής θητείας
- Η OpenAI σχεδιάζει το δικό της έξυπνο ηχείο με κάμερα για το 2027
- Τερματισμό των μονομερών δασμών από τις ΗΠΑ αξιώνει η Κίνα
- Οι δασμοί Τραμπ απειλούν την οικονομική ισορροπία ΗΠΑ – Ευρώπης σύμφωνα με τη Λαγκάρντ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








