Καθιερώνεται από 1η Ιουνίου η υποχρεωτική καταβολή από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών.
Η καταβολή των αποδοχών στους λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών γίνεται με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής ή παρόχων υπηρεσιών πληρωμών.
Σύμφωνα με ΚΥΑ των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών, στον εργοδότη που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου 1 επιβάλλονται κυρώσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, σύμφωνα με τα άρθρα 23 και 24 του ν. 3996/2011 (Α΄ 170).
Σημειώνεται πως το τελευταίο «μίνι» φορολογικό νομοσχέδιο προέβλεπε πως οι δαπάνες μισθοδοσίας προσωπικού, όπως και οι αμοιβές όσων εργάζονται με μπλοκάκι θα εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων, εφόσον η τμηματική ή ολική εξόφληση έχει πραγματοποιηθεί με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών.
Αν οι ανωτέρω δαπάνες δεν εξοφληθούν με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών, τότε δεν θα εκπίπτουν. Υπενθυμίζεται πως είναι πλέον υποχρεωτική η οποιαδήποτε συναλλαγή άνω των 500 ευρώ να γίνεται ηλεκτρονικά ή μέσω κάρτας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ποια διάσημα brands έκλεισαν τα καταστήματά τους στη Μέση Ανατολή εξαιτίας της νέας επίθεσης στην περιοχή
- Κλείνει η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κουβέιτ, αποχωρεί προσωπικό από Ιορδανία και Μπαχρέιν
- Αλλαγή ΚΑΔ χωρίς πρόστιμα έως την 1η Ιουνίου με αυτόματη αντιστοίχιση από την ΑΑΔΕ
- Ηelidoni Group: Συμμετείχε στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης της start up εταιρείας ΑΠΕ Optimems
- Ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η σύζυγος του Χαμενεΐ πέθανε
- Boyden: Στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο στην επέτειο 80 ετών από την ίδρυσή της
- Optima bank: Αύξηση 21% στα 170 εκατ. ευρώ τα κέρδη το 12μηνο 2025
- Ιόνιος Σχολή: Κλείνει το κτίριο της στη Φιλοθέη, αγοράστηκε για να γίνει κτίριο κατοικιών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








