Το Υπουργείο Οικονομικών, συνεπές με τα χρονοδιαγράμματα που το ίδιο έθεσε, ενεργοποιεί την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.
Από σήμερα, Τρίτη 5/1/2021, οι δικαιούχοι του 5ου κύκλου του επιτυχημένου χρηματοδοτικού σχήματος μπορούν να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” (https://www.aade.gr/mybusinesssupport) της ΑΑΔΕ αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της ενίσχυσης.
Το συνολικό ύψος της διαθέσιμης χρηματοδοτικής ενίσχυσης προβλέπεται να ανέλθει στα 1,5 δισ. ευρώ.
Έτσι, η συνολική απευθείας στήριξη του Κράτους προς τις επιχειρήσεις, και ιδίως τις μικρές και μικρομεσαίες, μέσω των πέντε κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, θα φθάσει τα 7 δισ. ευρώ.
Οι κατηγορίες των δικαιούχων ορίζονται στην Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΓΔΟΥ 1/4-1-2021), η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 7/Β/4-1-2021), σχετικά με τη «Διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το προσωρινό μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 κατά τους μήνες Σεπτέμβριο ως και Δεκέμβριο 2020».
Υπενθυμίζεται ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όπως και στον προηγούμενο κύκλο, το 50% της ενίσχυσης είναι μη επιστρεπτέο. Προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και την 30ή/6/2021.
Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport) έως την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021.
Με επόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα εκδοθεί μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής αιτημάτων, θα προσδιοριστούν ο τρόπος υπολογισμού του ύψους της ενίσχυσης και άλλα σχετικά ζητήματα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Volkswagen Group και Rivian παρουσιάζουν τη νέα αρχιτεκτονική SDV και το πρώτο όχημα συμπαραγωγής, Volkswagen ID. Every1
- 50 δισ. δολάρια για data centers στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η Anthropic
- Δημοκρατικοί: Ο Τράμπ γνώριζε για τα κορίτσια του Επστάιν – Έδωσαν στη δημοσιότητα emails
- Γαλλία: Πέρασε από τη Βουλή η αναστολή της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης
- Παπαναστασίου (ΥΠΕΝ Κύπρου): Αναζητούμε εξειδικευμένο οίκο για την επικαιροποίηση της τεχνοοικονομικής μελέτης του GSI
- Ευρωπαϊκές αγορές: Νέο ρεκόρ στον Stoxx 600 εν όψει τέλους του shutdown στις ΗΠΑ
- Ουκρανία: Παραιτήθηκαν η υπουργός Ενέργειας και ο υπουργός Δικαιοσύνης για το ενεργειακό σκάνδαλο διαφθοράς
- ΕΧΑΕ: Στο 4,70% το ποσοστό της Morgan Stanley
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








