Κατά 40% μειώνονται οι αμοιβές της διοίκησης (Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου, Αν. Διευθύνοντος Συμβούλου, κλπ) του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη. Από τις μειώσεις θα εξοικονομηθούν πάνω από τριακόσιες χιλιάδες ευρώ ετησίως (300.000).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργού, είναι αντιληπτό ότι οι θέσεις υψηλής ευθύνης πρέπει να ανταμείβονται αντίστοιχα. Όμως οι ισχύουσες αμοιβές στο ΤΧΣ, σε μια περίοδο που τα εισοδήματα των εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα έχουν συρρικνωθεί, αποτελούν πρόκληση για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο (3864/2010, άρθρο 4) – που δυστυχώς απαιτεί διαβούλευση με τους θεσμούς ώστε να οριστικοποιηθεί απόφαση που αφορά το ύψος των μισθών που καταβάλλει το ελληνικό δημόσιο στη διοίκηση του ΤΧΣ – ο Υπουργός Οικονομικών πληροφόρησε τον κ. Thomas Wieser, Πρόεδρο του EuroWorking Group, σχετικά. Σε μια περίοδο που οι θεσμοί θεωρούν “πισωγύρισμα” (backtracking) την αναστολή των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις και την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Υπουργός Οικονομικών πιστεύει πως το EuroWorking Group δεν θα φέρει αντίρρηση στην απόφαση αυτή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Κίνα διατάζει άμεση απαγόρευση των εξαγωγών καυσίμων τον Μάρτιο
- Οι ΗΠΑ απελευθερώνουν 172 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από το στρατηγικό απόθεμα
- Απαγόρευση φωτογράφων στις ενημερώσεις του Πενταγώνου για τον πόλεμο στο Ιράν
- Ο χρυσός πέφτει λόγω ενίσχυσης του δολαρίου
- Χτυπήθηκαν δύο δεξαμενόπλοια, το ένα ελληνικό (Zefyros) με νεκρό
- Ανοίγει τις πύλες της στη ΔΕΘ η 31η Agrotica παρουσία του υπουργού Κώστα Τσιάρα
- Μεγάλες καθυστερήσεις σε Κηφισό και λεωφόρο Αθηνών – Τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας
- Πύρινος κλοιός στη Μέση Ανατολή από τις επιθέσεις του Ιράν και τα ισραηλινά αντίποινα σε δύο μέτωπα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








