Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε ότι οι ηγέτες των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνώρισαν και επίσημα την Ουκρανία και τη Μολδαβία ως υποψήφιες για ένταξη στο μπλοκ.
«Συμφωνία. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μόλις αποφάσισε να χορηγήσει το καθεστώς υποψήφιας για ένταξη χώρας στην Ε.Ε. στην Ουκρανία και τη Μολδαβία. Ιστορική στιγμή. Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα καθοριστικό βήμα στην πορεία σας προς την Ε.Ε. Συγχαρητήρια στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και στη Μάια Σαντού και στους λαούς της Ουκρανίας και της Μολδαβίας. Το μέλλον μας είναι κοινό».
Προσέθεσε ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να αναγνωρίσει την ευρωπαϊκή προοπτική της Γεωργίας και είναι έτοιμο να χορηγήσει το καθεστώς υποψήφιας χώρας μόλις ληφθούν υπόψη οι εκκρεμείς προτεραιότητες».
«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για την Ευρώπη. Οι χώρες σαν είναι μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε από την πλευρά του την απόφαση των 27 Ευρωπαίων ηγετών, χαρακτηρίζοντας της μια ιστορική και μοναδική στιγμή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- FrieslandCampina Hellas: Κέρδη από επιστροφή φόρων για υπόθεση της περιόδου 2004-2007 (αθάνατο ελληνικό δημόσιο)
- Η Ευρώπη σφίγγει τον κλοιό στα δεξαμενόπλοια του «σκιώδους στόλου»
- Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε το νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με «καρφιά» προς την κυβέρνηση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600
- Το ChatGPT ενσωματώνεται στο Viber για τους χρήστες στην Ελλάδα
- Fais Group: Στις 30 Ιουλίου η πληρωμή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Attica Πολυκαταστήματα: Στο 70,08% το έμμεσο ποσοστό της Ideal Holdings μετά τη διάθεση μετοχών
- CrediaBank: Από τις 6 Ιουλίου στο ταμπλό οι 583.280 νέες μετοχές
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








