Tην πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ιωακείμ Κασωτάκη, σχετικά με την μη παραγραφή των αδικημάτων που βαραίνουν τον πρώην υπουργό για την υπόθεση Novartis, Ανδρέα Λοβέρδο, υιοθετεί μετά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και το Δικαστικό Συμβούλιο.
Ως εκ τούτου, συνεχίζεται η έρευνα για τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του δικαστικού ρεπορτάζ, το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα που εξέδωσε διατάζει να συνεχιστεί η ανάκριση.
Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, η ανακρίτρια Γλυκερία Λουίζα Ιωαννίδου ήταν αυτή η οποία κλήθηκε να χειριστεί την δικογραφία με την ποινική δίωξη στον Ανδρέα Λοβέρδο, από την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, για το αδίκηµα της δωροληψίας κατ’ εξακολούθηση πολιτικού προσώπου.
Υπενθυμίζεται πως η ανακρίτρια Λ. Ιωαννίδου, μετά από δύο χρόνια «απεφάνθη» ότι τα αδικήματα για τα οποία βαρύνεται ο κ. Λοβέρδος έχουν παραγραφεί λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών και εξέφρασε τη «διαφωνία» της για την ασκηθείσα ποινική δίωξη.
Ωστόσο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωακείμ Κασωτάκης στην πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο υπογράμμιζε ότι «παραδεκτώς» ασκήθηκε η ποινική δίωξη στον Ανδρέα Λοβέρδο και ότι δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που βαραίνουν τον πρώην υπουργό, καθώς δεν ισχύει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών μια και για αυτό είχε αποφανθεί η ελληνική Βουλή και είχε παραπέμψει την υπόθεση στην τακτική Δικαιοσύνη.
Γι’ αυτό δεν έχει καλύψει ο Ανδρουλάκης τους Λοβέρδο-Βενιζέλο για τη Novartis
Το παρόν αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη για το ΚΙΝΑΛ μιας και θυμίζουμε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν έχει καλύψει πολιτικά τα στελέχη που βαρύνονται με την υπόθεση της Novartis.
Γι’ αυτό έχει δεχτεί μεγάλη κριτική από τον Βαγγέλη Βενιζέλο.
Και κάποιοι πιστεύουν ότι αυτή η άρνηση Ανδρουλάκη είναι εσκεμμένη για δύο λόγους:
Πρώτον δεν θέλει να έχει τέτοιου είδους βαρίδια στη νέα του πολιτική προσπάθεια και δεύτερον διότι πιστεύει ότι έτσι μπορεί να κάνει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους (συμπεριλαμβανομένου του Α. Λοβέρδου) να σωπάσουν και να σταματήσουν την κριτική.
Ο Α. Λοβέρδος, άλλωστε, είναι επικριτικός σε κάθε σκέψη συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και θετικός σε μία κυβερνητική συμμαχία με τη Νέα Δημοκρατία.
Ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης, και εχθές, ξέκοψε κάθε συζήτηση για συνεργασία με τη ΝΔ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μεγάλη φωτιά στο Ωραιόκαστρο στη Θεσσαλονίκη, μήνυμα 112 για απομάκρυνση κατοίκων
- Ουναΐ on fire: Το Μαρόκο διέλυσε τον Καναδά και έκλεισε θέση στα προημιτελικά
- Επανεκλογή Βάιντελ και Χρουπάλα στην ηγεσία του AfD
- Καλοκαίρι με γεμάτο πορτοφόλι οι Μητροπολίτες – Σε ισχύ οι νέοι μισθοί
- Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής: Μήνυμα εκκένωσης από το 112
- Ουκρανικό πλήγμα σε τερματικό σταθμό πετρελαίου στην Αγία Πετρούπολη, 850 χλμ. μακριά
- Η Αμερική γιορτάζει 250 χρόνια ανεξαρτησίας αλλά όχι για τη δημοκρατία της
- Εκκενώθηκε ξενοδοχείο στο κέντρο των Χανίων λόγω φωτιάς
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








