Το ως άνω ποσό αφορά το χρονικό διάστημα 2020-2025 - Ευρήματα για αδήλωτα ποσά και από Άννα Στρατινάκη και Ανδρέα Γεωργίου
Νέα ευρήματα για αδήλωτα ποσά που συνδέονται με την υπόθεση της φερόμενης υπεξαίρεσης εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων που προορίζονταν για προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης φέρνει στο φως η έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, σε έλεγχό της για τον Γιάννη Παναγόπουλο, κατέληξε ότι ο επικεφαλής της ΓΣΕΕ δεν δήλωσε πόσα συνολικού ύψους 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, παρά το γεγονός ότι όφειλε να υποβάλει δηλώσεις πόθεν έσχες ως πρόεδρος των τριών κέντρων και ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, για τα οποία ελέγχεται για υπεξαίρεση.
Το ως άνω ποσό αφορά, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το χρονικό διάστημα 2020-2025 και δεν αποκλείεται να καταστήσει τον Γ. Παναγόπουλο εκ νέου ύποπτο αυτή τη φορά για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες σε βαθμό κακουργήματος.
Κατά τις ίδιες πηγές, φέρονται να προέκυψαν ευρήματα και για την πρώην Γενική Γραμματέα Εργασίας και πρώην υποδιοικήτρια της ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου Αγοράς Άννα Στρατινάκη. Οι ελεγκτές της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος κατέληξαν ότι αποκρύψει πόσο 1,3 εκατομμυρίου ευρώ έχοντας καταθέσει ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες.
Ευρήματα φέρεται να προέκυψαν και για τον νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας προγραμμάτων κατάρτισης Ανδρέα Γεωργίου. Φέρεται ότι απέκρυψε περιουσία 700 με 800 χιλιάδων ευρώ μόνο στη δήλωση για το έτος 2023-2024.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιρανός ΥΠΕΞ: Θα πάμε “όσο μακριά” χρειάζεται στον πόλεμο
- Η Γερμανία απέρριψε το αίτημα των ΗΠΑ: «Αυτός δεν είναι πόλεμος του ΝΑΤΟ» – «Όχι» και από Ιταλία
- Μπέσεντ: Οι ΗΠΑ επιτρέπουν σε ιρανικά δεξαμενόπλοια να περάσουν από τα Στενά του Ορμούζ
- Εξετάζει πως μπορεί να συνεισφέρει για να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ η Δανία
- Πρόστιμο 432.366 δολαρίων στην εφαρμογή Telegram από τη Ρωσία
- Cepal: Νέα πλατφόρμα διαχείρισης δανειακών υποχρεώσεων
- Βρεττού: Η αύξηση κεφαλαίου έως 300 εκατ. ευρώ, «κλειδί» για τη νέα φάση ανάπτυξης της CrediaBank
- Παραβιάστηκε για πρώτη φορά από το 2013 το “unhackable” Xbox One
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








