Η προσφυγή ήταν μια έσχατη προσπάθεια των δικηγόρων του Τραμπ να ακυρώσουν την απόφαση που έλαβε την Δευτέρα ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν, ο οποίος όρισε τη 10η Ιανουαρίου ως την ημέρα ανακοίνωσης της ετυμηγορίας του
Εφετείο της Νέας Υόρκης απέρριψε το αίτημα του Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει την ανακοίνωση της ποινής του, κάτι που πρόκειται να γίνει την Παρασκευή, για την καταδίκη του σε μια ποινική υπόθεση που σχετίζεται με τα χρήματα τα οποία κατέβαλε το 2016 ο εκλεγμένος πρόεδρος σε μια πρώην πορνοστάρ για να εξαγοράσει τη σιωπή της.
Η προσφυγή στο Εφετείο ήταν μια έσχατη προσπάθεια των δικηγόρων του Τραμπ να ακυρώσουν την απόφαση που έλαβε την Δευτέρα ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν, ο οποίος όρισε τη 10η Ιανουαρίου ως την ημέρα ανακοίνωσης της ετυμηγορίας του.
Χθες, ο Μέρτσαν απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων του Τραμπ που επιδίωκαν να καθυστερήσει η ανακοίνωση της ετυμηγορίας ώστε να εφεσιβάλουν δύο προηγούμενες αποφάσεις του, με τις οποίες επικύρωσε την καταδικαστική απόφαση που εξέδωσαν τον περασμένο Μάιο οι ένορκοι για 34 κατηγορίες παραποίησης εγγράφων. Ο δικαστής έκρινε ότι το αίτημα του Τραμπ για αναβολή ήταν επί της ουσίας «μια επανάληψη των επιχειρημάτων που έχει διατυπώσει άπειρες φορές στο παρελθόν». Ωστόσο ο Μέρτσαν δεν προτίθεται να στείλει τον Τραμπ στη φυλακή. Όπως είπε, ενόψει και της ορκωμοσίας του νέου προέδρου, θεωρεί πως η πιο πρακτική προσέγγιση θα ήταν να αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους και χωρίς να του επιβληθεί ούτε πρόστιμο, αλλά μόνο να καταγραφεί η καταδίκη στο ποινικό μητρώο του.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μελίντα Φρεντς Γκέιτς για Έπσταϊν: «Είμαι τόσο χαρούμενη που είμαι μακριά από όλη αυτή τη λάσπη»
- Εγκαίνια κέντρου καινοτομίας στα Ιωάννινα
- Η Texas Instruments εξαγοράζει τη Silicon Labs με 7,5 δισ. δολ.
- Η Airbus που αυξάνει την παραγωγή στρατιωτικών αεροσκαφών
- Επανεκκίνηση σχέσεων Τουρκίας, Αιγύπτου με φόντο Λιβύη, Γάζα και Ανατολική Μεσόγειο
- Δικαστική απόφαση ακυρώνει τη σύμβαση CK Hutchison με Παναμά για τα λιμάνια
- Πως τα Ατομα με Αναπηρία θα απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας
- Ιμάμογλου: Η εισαγγελία ζητεί 20 έτη κάθειρξης για «πολιτική κατασκοπεία»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








