Οσοι καθυστερήσουν και πληρώσουν εκπρόθεσμα έως 31η Ιανουαρίου 2025, θα πληρώσουν επιπλέον 25%
Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση για τα τέλη κυκλοφορίας, επισημαίνοντας ότι δεν θα δοθεί παράταση.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Στις 31 Δεκεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας MyCar της ΑΑΔΕ.
Όπως πολλές φορές έχει ανακοινωθεί, φέτος δεν θα δοθεί καμία παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, καθώς εδώ και αρκετούς μήνες ισχύει το νέο σύστημα κλιμακωτών προστίμων που μειώνει την επιβάρυνση για όσους πληρώνουν εκπρόθεσμα τα τέλη μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Συγκεκριμένα, ενώ μέχρι πέρυσι τα τέλη διπλασιάζονταν από την πρώτη μέρα εκπρόθεσμης καταβολής τους, με το νέο σύστημα:
– Εάν η καταβολή ολοκληρωθεί έως και την 31η Ιανουαρίου 2025, οι κάτοχοι υποχρεούνται να πληρώσουν επιπλέον 25% το ποσό των τελών κυκλοφορίας 2025.
– Εάν η καταβολή ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου του 2025, θα επιβαρυνθούν με 50% του ποσού.
– Από την 1η Μαρτίου 2025 τα ποσά των τελών κυκλοφορίας θα διπλασιάζονται.
Υπενθυμίζεται, επίσης, πώς από φέτος παρέχεται η δυνατότητα δήλωσης ψηφιακής ακινησίας για τα οχήματα. Η διαδικασία αυτή απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για το έτος 2025 και η δήλωση αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την 31 Δεκεμβρίου 2024 για να ισχύσει.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Φάτος Νάνο
- Η Λιθουανία έκλεισε τα σύνορα με Λευκορωσία – Μπλοκαρισμένες περίπου 2.000 νταλίκες
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες, υπό την επήρεια επιτοκίων ΕΚΤ και πληθωρισμού ευρωζώνης
- Μπλε Κέδρος: Στα 18,9 εκατ. ευρώ η πώληση της Φ Real Estate
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Κρούσματα σε 250 εκτροφές στην Κ. Μακεδονία – Θανατώθηκαν 57.000 ζώα
- Παρέμβαση Βαληνάκη: Η άρση 12 εμπάργκο προς την Τουρκία στις ζημίες της “Διακήρυξης Αθηνών”
- ΕΧΑΕ: Με ποσοστό 7,83% η Praude Asset Management και με 0,5% η Jefferies International
- Μοτοδυναμική: Αυξημένα 1,3% στα 10,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 9μηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








