Από το σύνολο των εκπαιδευτικών, οι 163.580 είναι μόνιμοι και 28.166 είναι αναπληρωτές
Το χρονικό των διαδικασιών προσλήψεων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και στοιχεία για τον συνολικό αριθμό εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία της Ελλάδας έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, χθες, Παρασκευή, με ενημερωτικό σημείωμα.
Σύμφωνα με στοιχεία που αντλήθηκαν χθες, Παρασκευή, από το πληροφοριακό σύστημα myschool, στις 13.350 σχολικές μονάδες της επικράτειας υπηρετούν συνολικά 191.746 μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Επιπλέον, οι μαθητές και οι μαθήτριες που φοιτούν στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι 1.309.831.
Πιο αναλυτικά, από το σύνολο των εκπαιδευτικών, οι 163.580 είναι μόνιμοι και 28.166 είναι αναπληρωτές. Έτσι, αυτή τη στιγμή, το ποσοστό των αναπληρωτών επί του συνόλου ανέρχεται σε 14,7%.
Όπως διευκρινίστηκε σήμερα, Σάββατο, από πλευράς υπουργείου Παιδείας, ο αριθμός των μονίμων εκπαιδευτικών προέκυψε από το σύστημα myschool και αποτυπώνει τους ενεργούς μόνιμους εκπαιδευτικούς, με αναθέσεις μαθημάτων από 1 έως 5 σχολικές μονάδες. Επιπλέον, διευκρινίστηκε ότι ο αριθμός των αναπληρωτών αναφέρεται σε εκπαιδευτικούς, πλην Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).
«Το υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί στενά τις ανάγκες των σχολικών μονάδων σε προσωπικό σε συνεργασία με τους/τις Περιφερειακούς Διευθυντές/ντριες, τους/τις Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης καθώς και τους/τις Διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων, για την ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων», αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο, ωστόσο, δεν αναφέρεται ο ακριβής αριθμός των λειτουργικών κενών που παραμένουν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το χαρτιζλίκι δεν αποτελεί δωρεά και δεν χρειάζεται να δηλώνεται
- Η παγκόσμια κατάταξη των πιο πολύτιμων εταιρικών Brands: Brand Finance Global 500 2026:
- Σε στρατηγική συνεργασία TCL και Sony για την οικιακή ψυχαγωγία
- Softweb: Στις 12 Φεβρουαρίου η ΓΣ για αύξηση κεφαλαίου και διεύρυνση του σκοπού της εταιρίας
- Γαλλία: Ο προϋπολογισμός του 2026 θα εγκριθεί χωρίς να περάσει από τη Βουλή
- ΕΧΑΕ: Εγκρίθηκε από τη ΓΣ η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου – Τα ονόματα
- Ευρωπαϊκές αγορές: Δεύτερη ημέρα απωλειών στη σκιά εμπορικού πολέμου ΕΕ – ΗΠΑ
- Το Defender Rally της Land Rover γράφει ιστορία με θριαμβευτική νίκη στο Ράλι Ντακάρ 2026
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








