Οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κατασχέσουν αποθεματικά συναλλάγματος και άλλους πόρους της Ρωσίας στη δικαιοδοσία τους, τα οποία έχουν παγώσει, για να καλυφθεί το κόστος της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο, υποστήριξε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Τζοζέπ Μπορέλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Financial Times.
Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν πάρει τον έλεγχο περιουσιακών στοιχείων αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανήκουν στην αφγανική κεντρική τράπεζα, εν μέρει για να αποζημιώσουν τα θύματα της τρομοκρατίας, καθώς και για ανθρωπιστική βοήθεια για τη χώρα. Πρόσθεσε ότι θα ήταν λογικό να εξεταστούν παρόμοια βήματα με τα ρωσικά αποθεματικά.
«Θα ήμουν πολύ υπέρ, γιατί έχει πολλή λογική», είπε. «Έχουμε τα χρήματα στις τσέπες μας και κάποιος πρέπει να μου εξηγήσει γιατί είναι καλό για τα λεφτά του Αφγανιστάν και όχι για τα ρωσικά χρήματα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Austriacard: Στα 4,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο του 2026 – Αύξηση EBITDA κατά 11%
- Τζέιμι Ντίμον: Οι «ανόητες» εμπορικές διαφορές ΗΠΑ και Ευρώπης βλάπτουν την ανάπτυξη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες – Άλμα 3,67% από Bayer
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - AUSTRIACARD HOLDINGS AG – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2026
- ΗΠΑ: Επιστροφές δασμών 35,5 δισ. δολαρίων για 8,3 εκατ. αποστολές τον Μάιο
- Πούτιν: Σε ανάπτυξη ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat έως το τέλος του έτους
- Alter Ego Media: Από τα media στα γυμναστήρια με επένδυση €4,75 εκατ. στην Alterlife
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








