Eπειτα από 30 χρόνια κατάληψης
Μετά από τριάντα χρόνια καταλήψεων, οι χώροι της Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα επιστρέψουν στους φοιτητές και τους καθηγητές.
Όπως ανακοίνωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος, καθάρισε ο χώρος της κατάληψης, επισκευάστηκαν αρκετές φθορές, βάφτηκαν οι τοίχοι, άδειασε ο χώρος και δρομολογούνται οι απαραίτητες εργασίες για να αποδοθεί στους φοιτητές και τους καθηγητές.
«Το ζητούμενο είναι η αλλαγή υποδείγματος και κουλτούρας», ανέφερε από τη μεριά της η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.
«Τα Πανεπιστήμια ως χώροι γνώσης και μεταλαμπάδευσης αξιών ζωής, είναι περιουσία των πολιτών. Των ανθρώπων που στηρίζουν με τους φόρους τους, την δημόσια εκπαίδευση. Αυτή είναι η εικόνα που αξίζουν τα παιδιά μας», πρόσθεσε η υπουργός, αναφερόμενη στις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΚΠΑ.
Η κα Ζαχαράκη επεσήμανε ότι η συνεργασία του υπουργείου Παιδείας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ θα συνεχιστεί. «Ξέρουμε ότι οι ανάγκες και τα ανοικτά ζητήματα είναι πολλά και χρόνια. Όμως, η ασφάλεια και η πραγματική ελευθερία στα πανεπιστήμια αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δίδυμο για την κυβέρνηση της ΝΔ. Από την αρχή», συνέχισε.
Η υπουργός κατέληξε ότι στόχος είναι «ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που να εμπνέει σεβασμό, όπου η ασφάλεια, η αξιοπρέπεια των φοιτητών δεν αποτελούν ζητούμενο, αλλά αυτονόητη πραγματικότητα, ένα πανεπιστήμιο στο οποίο η γνώση, η έρευνα και η δημοκρατική συμμετοχή είναι κεκτημένα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eυρωμπάσκετ 2025: Το πρόγραμμα μεταδόσεων της ΕΡΤ από 27 Αυγούστου έως 14 Σεπτεμβρίου
- Χάθηκε μια ζωή: Το ασθενοφόρο στην Αίγινα δεν ήρθε ποτέ
- Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάντζα Αττικής
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες από την πολιτική κρίση στη Γαλλία – Ισχυρή πτώση ο CAC 40
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη (27/8) στη λεωφόρο Ποσειδώνος
- Bloomberg: Αρόδο έχουν αφήσει τα ΗΑΕ δεξαμενόπλοιο του Προκοπίου που μεταφέρει αργό από το Σουδάν
- Χωρίς τον Chrome η Google δεν θα είναι ίδια
- Βόρεια Χίος: Ποια μέτρα αποφασίστηκαν για την αποκατάσταση από τις φωτιές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις