Διεθνή

“Ζαλίζουν” τα νούμερα του 1% των Αμερικανών: Διαθέτουν περιουσία 44,6 τρισ. δολαρίων

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Η αξία των εταιρικών μετοχών και των μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων που κατείχε το κορυφαίο 1% εκτινάχθηκε στα 19,7 τρισ. δολάρια

Νούμερα που… ζαλίζουν, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού! Η περιουσία των πιο πλούσιων ανθρώπων στις ΗΠΑ, έφτασε στο ρεκόρ των 44,6 τρισ. δολαρίων στο τέλος του τέταρτου τριμήνου! Και μιλάμε για το 1% των επιχειρηματιών, ήτοι -σύμφωνα με τη Fed- όσοι έχουν περιουσία άνω των 11 εκατ. δολαρίων. Η περιουσία τους αυξήθηκε κατά 2 τρισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο με όλα τα κέρδη να προέρχονται από τις μετοχές τους.

Η αξία των εταιρικών μετοχών και των μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων που κατείχε το κορυφαίο 1% εκτινάχθηκε στα 19,7 τρισ. δολάρια από 17,65 τρισ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.

Παρά την μικρή άνοδο της αξίας των ακινήτων τους, η αξία των ιδιωτικών τους επιχειρήσεων μειώθηκε, ακυρώνοντας στην ουσία όλα τα άλλα κέρδη εκτός των μετοχών.

Ειδικότερα, η εκτίναξη των κερδών των πλουσίων ξεκίνησε με την άνοδο της αγοράς, λόγω της πανδημίας του κορoνoϊού. Από το 2020, ο πλούτος του κορυφαίου 1% έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 15 τρισ. δολάρια ή 49%. Μάλιστα, στο διάστημα αυτό, η μεσαία τάξη των ΗΠΑ, σε ποσοστό 50% – 90%, είδε επίσης τον πλούτο της να αυξάνεται σταδιακά, κατά 50%.

Ωστόσο, τελευταία έκθεση του Fed αναδεικνύει πόσο «περιορισμένος» παραμένει ο όγκος της ιδιοκτησίας μετοχών στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, το κορυφαίο 10% των Αμερικανών κατέχει το 87% των ατομικών μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων, ενώ το κορυφαίο 1% κατέχει τις μισές εκ των μετοχών και των αμοιβαίων κεφαλαίων.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu