Επιχειρήσεις

Ζανιάς: Γιατί ενώ τα μεγέθη της Ελλάδας είναι καλύτερα από της Πορτογαλίας, η ελληνική 10ετία είναι στο 8,5%;

“Πώς είναι δυνατόν σήμερα που τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας είναι ίδια και καλύτερα από αυτά της Πορτογαλίας, μιας χώρας που ήταν σε πρόγραμμα και βγήκε, σήμερα λοιπόν, τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα να έχουν απόδοση 8,5% και αυτά της Πορτογαλίας μόνο 2,7%;”, διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Γ. Ζανιάς, μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με θέμα «Το νέο θεσμικό τοπίο των κεφαλαιαγορών, από την ελληνική Προεδρία στην επόμενη ημέρα της Ελλάδας και της Ευρώπης».

_x000D_

Όπως τόνισε επίσης “Και ακόμα χειρότερα, πως είναι δυνατόν η Ιρλανδία, μια άλλη χώρα που ήταν σε πρόγραμμα και επίσης βγήκε, να μπορεί να δανείζεται με τριετή ομόλογα με 0,29% και εμείς με σχεδόν 10%!”. 

_x000D_

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, η Ευρώπη επενδύει συνειδητά και έγκαιρα σε ένα ανταγωνιστικότερο αύριο στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό γίγνεσθαι και αυτό με έναν όσο γίνεται δομημένο και συνετό τρόπο. 

_x000D_

Δεν είναι τυχαίο ότι το 2016-17 αναμένεται να ολοκληρωθεί η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ένωση και να τεθούν σε πλήρη ισχύ όλες οι αλλαγές που προβλέπονται μέσω της MiFiD και άλλων επικουρικών στρατηγικών στις χρηματοοικονομικές αγορές.

_x000D_

“Η χώρα μας και οι επιχειρήσεις μας ως οργανικό τμήμα αυτής της προόδου πρέπει να είναι έτοιμες ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και να επωφεληθούν από αυτές τις αλλαγές”, τόνισε. 

_x000D_

close menu