Η εταιρεία στοχεύει να έχει το 25% των ινών της από υλικά "επόμενης γενιάς" μέχρι το 2030
Η Zara, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων στον κόσμο, συμφώνησε να επενδύσει και να αγοράσει ανακυκλωμένο πολυεστέρα από την αμερικανική νεοφυή εταιρεία Ambercycle εν μέσω παγκόσμιων πιέσεων στους λιανοπωλητές φθηνών ρούχων να μειώσουν τα απόβλητα και να χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα υφάσματα.
Η επένδυση ύψους 70 εκατομμυρίων Ευρώ θα γίνει μέσω της θυγατρικής της Zara, Inditex, που στοχεύει να έχει το 25% των ινών της από υλικά “επόμενης γενιάς” μέχρι το 2030.
Ο πολυεστέρας είναι ένα προϊόν της πετρελαϊκής βιομηχανίας, χρησιμοποιείται ευρέως στα αθλητικά ρούχα, καθώς το ύφασμα στεγνώνει γρήγορα και είναι ανθεκτικό. Η Ambercycle, πουλάει πολυεστέρα για υφάσματα με το εμπορικό σήμα cycora.
Η επένδυση της Inditex θα βοηθήσει την Ambercycle με έδρα το Λος Άντζελες να χρηματοδοτήσει το πρώτο της εργοστάσιο ανακύκλωσης υφασμάτων σε εμπορική κλίμακα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Alpha Trust: Από 17 Οκτωβρίου σε διαπραγμάτευση οι 36.600 νέες μετοχές από το stock options
- 30 χρόνια Μουσείο Skoda, όπου χωρούν 130 χρόνια ιστορίας
- Μπέσεντ: «Δεν θα διαπραγματευτούμε με την Κίνα επειδή η χρηματιστηριακή αγορά υποχωρεί»
- Intralot: Στο 57,88% παραμένει το έμμεσο ποσοστό του Soohyung Kim
- Noval Property: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Γεώργιος Κουτσοποδιώτης
- Χρηματιστήριο: Τρίτη διαδοχική πτώση με -0,54%, κάτω και από τις 2.050 μονάδες – Στο +3,01% η Aegean
- BlackRock, Nvidia, Χ και Microsoft επενδύουν μαζί 40 δισ. δολάρια στην Τεχνητή Νοημοσύνη
- Δούκας κατά Μιχαηλίδου: Το ψέμα της υπουργού για το πρόγραμμα «Κοινωνική Στέγαση»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις