Υποστηρίζει ότι στο τραπέζι βρίσκονται ρεαλιστικές προτάσεις - Μεταβαίνει στη Σαουδική Αραβία την ερχόμενη εβδομάδα
Η Ουκρανία είναι «πλήρως δεσμευμένη» στον εποικοδομητικό διάλογο με την αμερικανική αντιπροσωπεία στη Σαουδική Αραβία την επόμενη εβδομάδα και ελπίζει να συμφωνήσει στις αναγκαίες αποφάσεις και βήματα, δήλωσε σήμερα (8/3) ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, από την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο Ιανουάριο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει διακόψει τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, καθώς και την ανταλλαγή πληροφοριών με το Κίεβο.
Έχει κατηγορήσει τον Ζελένσκι ότι δεν είναι σοβαρός στην επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από τρία χρόνια και έχει καταλάβει περίπου το 20% των εδαφών της.
«Η Ουκρανία επιδιώκει την ειρήνη από το πρώτο δευτερόλεπτο αυτού του πολέμου. Ρεαλιστικές προτάσεις βρίσκονται στο τραπέζι. Το κλειδί είναι να κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά», έγραψε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.
«Από την πλευρά μας, είμαστε πλήρως δεσμευμένοι στον εποικοδομητικό διάλογο και ελπίζουμε να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε στις αναγκαίες αποφάσεις και βήματα», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία την επόμενη εβδομάδα και μετά τη συνάντησή του με τον πρίγκιπα διάδοχο τη Δευτέρα, Ουκρανοί διπλωματικοί και στρατιωτικοί εκπρόσωποι θα παραμείνουν για μια συνάντηση την Τρίτη με την αμερικανική αποστολή.
Η ουκρανική αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνει τον υπουργό Εξωτερικών Αντρέι Σιμπιχά, τον προσωπάρχη του Ζελάνσκι Άντρι Γιέρμακ και τον υπουργό Άμυνας Ρούστεμ Ουμέροφ.
Ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, δήλωσε επίσης ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ουκρανία για μια συμφωνία-πλαίσιο για τον τερματισμό του τριετούς πολέμου με τη Ρωσία, ενώ την επόμενη εβδομάδα προγραμματίστηκε συνάντηση με τους Ουκρανούς στη Σαουδική Αραβία.
Τον Φεβρουάριο, το Ριάντ φιλοξένησε μια συνάντηση μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων αξιωματούχων για να συζητήσουν τρόπους να σταματήσει η πιο θανατηφόρα σύγκρουση στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ουκρανία δεν συμπεριλήφθηκε σε αυτές τις συνομιλίες, προκαλώντας ανησυχία στο Κίεβο και στους Ευρωπαίους συμμάχους του.
Ο Ζελένσκι συναντήθηκε με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο στις 28 Φεβρουαρίου, όμως στη συνάντηση υπήρξε ένταση όταν συγκρούστηκαν μπροστά στα μέσα ενημέρωσης για τις ειρηνευτικές κινήσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιστορική στιγμή για τη MAN η έναρξη παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών
- Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος N. Αλούπης, πρώην CEO της Motorola Hellas
- Πούτιν με Ερντογάν: Η σύρραξη Ισραήλ – Ιράν πρέπει να τερματιστεί άμεσα
- United Media: Πήρε έγκριση από την Κομισιόν για την εξαγορά του 50% του Alpha TV
- Ιμάμογλου: Ποινή φυλάκισης 7 ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ζητά ο εισαγγελέας
- Ανω Σούλι Μαραθώνα: Μεγάλη φωτιά, σηκώθηκαν 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα
- Έκθεση KPMG: Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας η κατανάλωση παράνομων τσιγάρων στην Ελλάδα
- Νάγκελ: Η ΕΚΤ να μην βιαστεί για νέες μειώσεις επιτοκίων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις