Ετσι μπορεί να σωθεί η Ουκρανία
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ότι είναι απαραίτητη η ενότητα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ προκειμένου να επιτευχθεί ειρήνη στη χώρα του.
“Για εμάς είναι πολύ σημαντικό, κυρίως από την αρχή του νέου έτους, χρειαζόμαστε πάρα πολύ την ενότητα μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ και των χωρών της Ευρώπης“, επεσήμανε.
“Χρειαζόμαστε αυτή την ενότητα για να πετύχουμε την ειρήνη. Πιστεύω ότι μόνο μαζί, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, μπορούν να σταματήσουν πραγματικά τον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν και να σώσουν την Ουκρανία“, πρόσθεσε ο Ζελένσκι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες θα συζητήσει με τους ηγέτες των 27 χωρών μελών της ΕΕ την προστασία του ενεργειακού τομέα της Ουκρανίας, την αύξηση της παραγωγής όπλων στη χώρα και την παροχή έκτακτης βοήθειας για το εκπαιδευτικό της σύστημα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΛΘ: O CEO Ιωάννης Τσάρας εκτελεί προσωρινά χρέη Οικονομικού Διευθυντή
- ΟΝΥΞ Τουριστική: Στο 54,53% υποχώρησε το ποσοστό της Green Mile Advisory
- Νταν Γιόργκενσεν (Επίτροπος ΕΕ): Ήρθε η ώρα να μπουν κανόνες στις πλατφόρμες των airbnb
- Έρευνα ΒΕΑ: Το 71% των επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν διακοπές ρεύματος 1-2 φορές τον χρόνο
- Danaos (Ιωάννης Κούστας): Παραιτήθηκε από το ΔΣ ο Γούιλιαμ Ρέπκο
- Κατατέθηκε στην Κομισιόν ο προϋπολογισμός του 2026
- Χρυσός: Έσπασε το φράγμα και των 4.200 δολαρίων ανά ουγγιά
- Westnet Distribution: Μικρή αύξηση τζίρου, μεγαλύτερες ζημιές για την εταιρεία διανομών του Πάνου Γερμανού
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις