Μετά την είδηση η μετοχή υποχωρεί 1%, αντιστρέφοντας τα αρχικά κέρδη που σημείωνε στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου
Ζημία προ φόρων ύψους 93 εκατ. λιρών (128 εκατ. δολ.) ανακοίνωσε η EasyJet για το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, αν και ο CEO, Κέντον Τζάρβις αναμένει πως οι καλοκαιρινές πωλήσεις θα είναι ισχυρές μετά από ρεκόρ στις κρατήσεις τον Ιανουάριο.
Η ζημία για το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο ήταν αυξημένη από τα 61 εκατ. λίρες που είχε καταγραφεί ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg εκτίμησαν ζημία 83,6 εκατομμυρίων λιρών.
Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους δήλωσε επίσης ότι βρίσκεται εντός στόχου για την επίτευξη του στόχου της να καταγράψει κέρδη άνω του 1 δισ. λιρών (1,4 δισ. δολ.) προ φόρων. Η χωρητικότητα αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 7%, ενώ οι δραστηριότητες διακοπών θα αυξηθούν έως και 15% στο οικονομικό έτος.
«Ο Ιανουάριος είναι ένας μήνας με πολλές κρατήσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Κέντον Τζάρβις κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τα ΜΜΕ. «Αυτός είναι ο ισχυρότερος που είχαμε, όχι μόνο όσον αφορά τα έσοδα αλλά και τον όγκο». Το χαρακτήρισε «καλή ένδειξη για το καλοκαίρι».
Μετά την είδηση η μετοχή υποχωρεί 1%, αντιστρέφοντας τα αρχικά κέρδη που σημείωνε στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Ο Τζάρβις απέδωσε την ζημία στις πιο ανταγωνιστικές αγορές και στο άνοιγμα νέων διαδρομών προς τα αεροδρόμια Μιλάνου Λινάτε και Ρώμης Φιουμιτσίνο που βρίσκονται ακόμη σε στάδιο ωρίμανσης.
Αυτό αντισταθμίστηκε εν μέρει από τα συνολικά έσοδα πρώτου τριμήνου που αυξήθηκαν κατά 11% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, φτάνοντας τα 2,26 δισεκατομμύρια λίρες, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις. Τα έσοδά της από τους επιβάτες αυξήθηκαν κατά 9% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 1,4 δισεκατομμύρια λίρες.
Η EasyJet βρίσκεται σε συζητήσεις με την Starlink της SpaceX για Wi-Fi εν πτήσει, αλλά «τα οικονομικά της συμφωνίας δεν βγαίνουν», δήλωσε ο Τζάρβις. Ο αερομεταφορέας βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με άλλους παρόχους και θα επιδιώξει να προσθέσει ευρυζωνική υπηρεσία όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, είπε.
Η EasyJet αναμένει επίσης να παραλάβει 17 αεροσκάφη Airbus SE αυτό το οικονομικό έτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- AKTOR Α.Ε. ΣΥΜ/ΧΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - Ανακοίνωση – Ρυθμιζόμενη πληροφορία – ΤΙΜΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ, ΚΟΙΝΩΝ, ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ, ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ, ΑΫΛΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ «ΑΚTOR ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ»
- Safe Bulkers, Inc. - Safe Bulkers, Inc. Sets Date for the Second Quarter 2026 Results, Conference Call, and Webcast
- Eυρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με οδηγό τις πετρελαϊκές εταιρείες – Άλμα 13,87% από Randstad
- Η Nestlé κοντά σε συμφωνία για την πώληση της μονάδας εμφιαλωμένου νερού έναντι 5 δισ. ευρώ
- Porsche: Στο τραπέζι επιπλέον 5.000 απολύσεις
- Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Οι δύο πρώτες άδειες MiCA για υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων στην Ελλάδα
- Νέα δάνεια άνω των 330 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ – Οι όροι
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








