Ο όμιλος συνεργάζεται με την Alpha Bank
Με ζημιές έκλεισαν το προηγούμενο έτος 2024 οι δύο εταιρείες του ιταλικού ομίλου Nexi Spa, που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για τη Nexi Πληρωμών Ελλάς Α.Ε. και τη Nexi Greece Processing Α.E. Στην πρώτη ο ιταλικός όμιλος κατέχει το 90,09% των μετοχών και το υπόλοιπο 9,99% κατέχει η Alpha Bank. Στη δεύτερη η μητρική κατέχει το 100% των μετοχών.
Για τη Nexi Πληρωμών Ελλάς Α.Ε. το 2024 ήταν το τρίτο έτος λειτουργίας της μετά την απόσχιση του κλάδου αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών από την Alpha Bank και την εξαγορά από τη Nexi
S.p.A. Παρά την αύξηση του όγκου των συναλλαγών λόγω της αύξησης των τουριστικών εισπράξεων και της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών η εταιρεία είχε πάλι ζημιές.
Τα έσοδα ανήλθαν σε 140,767 εκατ. ευρώ αυξημένα έναντι 124,47 εκατ. ευρώ το 2023. Το αποτέλεσμα προ φόρων το 2024 ήταν αρνητικό κατά 21,898 εκατ. ευρώ έναντι επίσης ζημιών 16,02 εκατ. ευρώ το 2023.
Το αποτέλεσμα μετά φόρων ήταν ζημιές 21,442 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 17,344 εκατ. ευρώ το 2023.
Η άλλη εταιρεία του ομίλου, η Nexi Greece Processing Α.E. είχε μείωση εσόδων το 2024 σε 59,562 εκατ. ευρώ από 69,345 εκατ. ευρώ το 2023 με το καθαρό αποτέλεσμα το 2024 να παραμένει αρνητικό ήτοι -10,3 εκατ. ευρώ από 9 εκατ. ευρώ το 2024.
Μεταξύ των παραπάνω εταιρειών και της Alpha Bank υπάρχουν αρκετές διεταιρικές συναλλαγές, που σημαίνει ότι το καθαρό αποτέλεσμα επηρεάζεται από αυτές τις συναλλαγές.
Τον περασμένο Απρίλιο υπέβαλλε παραίτηση από το διοικητικό συμβούλιο της Nexi Πληρωμών Ελλάς Α.Ε. ο Μάριος Καλότυχος. Στη θέση του ορίστηκε ο Γιάννης Ιωαννίδης.
Και στις δύο εταιρείες διευθύνων σύμβουλος είναι ο Ιταλός Eugenio Tornaghi.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επίσκεψη στο Περού στα τέλη του 2026 για τον Πάπα Λέων ΙΔ’
- Πτώση για τις ασιατικές μετοχές λόγω τεχνητής νοημοσύνης
- Sarantis: O νέος συνεργάτης Orkla Health που εμπορεύεται από καθαριστικά μέχρι πίτσες
- Νέο ιστορικό υψηλό τον Ιανουάριο στον εξωδικαστικό – Ρυθμίστηκαν 773 εκ. ευρώ
- Ισόβια για τον 59χρονο άνδρα που αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ
- Τέλος στο “μπλόκο” των μεταβιβάσεων – Πώς θα πωλούνται πλέον τα κατασχεμένα ακίνητα
- Καιρός: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
- Wall Street: Μικτές τάσεις με τα βλέμματα στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







