Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μάλλον απίθανο να συμφωνήσουν στο συμβούλιο που θα διεξαχθεί εντός της εβδομάδας την επιβολή πλήρους απαγόρευσης στις χορηγήσεις θεωρήσεων διαβατηρίου σε όλους τους πολίτες της Ρωσίας ανεξαιρέτως, απόφαση που θα απαιτούσε ομοφωνία, προεξόφλησε ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ÖRF της Αυστρίας χθες Κυριακή.
«Δεν νομίζω ότι το να διακόψουμε τη σχέση με τον ρωσικό άμαχο πληθυσμό θα βοηθήσει και δεν νομίζω πως αυτή η ιδέα θα εξασφαλίσει την απαιτούμενη ομοφωνία», εξήγησε ο κ. Μπορέλ, ο οποίος προεδρεύει στα συμβούλια εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ, σε δηλώσεις του στην αυστριακή δημόσια τηλεόραση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Γαλλία ετοιμάζει νέο ψήφισμα στον ΟΗΕ για διεθνή δύναμη στα Στενά του Ορμούζ
- Ηλεκτρονικό εμπόριο: Η Ευρώπη έσπασε το φράγμα των 900 δισ. ευρώ το 2025, με την Ελλάδα να κερδίζει έδαφος
- Wall Street: Ο Nasdaq σπάει το ιστορικό ρεκόρ, με το βλέμμα στραμμένο σε ΗΠΑ και Ιράν
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 23 – 09 – 2026
- Αβραμόπουλος: Ανακλήθηκε το βελγικό ένταλμα σύλληψης
- Δύο συλλήψεις για απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων μπισκοτοβιομηχανίας σε φρεάτιο που οδηγεί στον Κηφισό
- Notia Medcare: Η αναφορά στην πλασμαφαίρεση σε podcast και η διευκρίνιση ότι η πράξη δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ στη μονάδα
- Iran Air: Δεν έχουμε λάβει καμία ειδοποίηση για απαγόρευση πτήσεων στη Μέση Ανατολή
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








