Το 2024 στην απόκτηση ποσοστού πλειοψηφίας στην ηπειρώτικη µικροζυθοποιία προέβη η εταιρεία PK Energy του Θεσσαλονικιού επιχειρηµατία στο χώρο της ενέργειας Πέτρου Καραναστάση.
Σε διαδικασία υποβολής φακέλου για ένταξη στον Αναπτυξιακό νόμο βρίσκεται η Ζυθοποιία Ιωαννίνων με την επωνυμία Valia Calda Brewery, με την τελική υποβολή να γίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Financial Report, στα τέλη του Σεπτεμβρίου.
Για το λόγο αυτό, μάλιστα, ιδρύθηκε και νέα εταιρεία ΙΚΕ, η Ζυθοποιία Ιωαννίνων, στην οποία μέτοχοι είναι ο Πέτρος Καραναστάσης και ο Ευάγγελος Λαγός. Πρόκειται για μια κίνηση που σχεδιάζεται, ήδη, από το 2024 από την εταιρεία και τελικά θα γίνει φέτος, με στόχο μέσα στην επόμενη διετία να μπορέσει, μέσω της χρηματοδότησης, να προχωρήσει σε αναβάθμιση της παραγωγικότητας με το νέο ζυθοποιείο που ετοιμάζει.
Επί της ουσίας είναι η προετοιμασία της εταιρείας για την τρίτη προκήρυξη για το καθεστώς «Μεταποίηση & Εφοδιαστική Αλυσίδα», η οποία ξεκίνησε στις 1 Ιουλίου 2025 και κλείνει στις 10 Οκτωβρίου 2025, με βασική προϋπόθεση για τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν να μην έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου πριν την υποβολή της αίτησης.
Από το 2021
Υπενθυμίζεται ότι η ηπειρώτικη ζυθοποίια ιδρύθηκε εν μέσω πανδημίας, τον Νοέμβριο του 2021 από τον Ευάγγελο Λαγό. Μετά από την πρώτη παραγωγή και την έναρξη δικτύου για την διανομή στη χώρα, το 2024, στις αρχές της χρονιάς συγκεκριμένα, ήρθε η είσοδος νέου επενδυτή, καθώς στην απόκτηση ποσοστού πλειοψηφίας στην ηπειρώτικη µικροζυθοποιία προέβη η εταιρεία PK Energy του Θεσσαλονικιού επιχειρηµατία στο χώρο της ενέργειας Πέτρου Καραναστάση.
Ο εν λόγω επιχειρηματίας δραστηριοποιείται στις ανανεώσιµες πηγές ενέργειας πάνω από 15 χρόνια, έχοντας πραγµατοποιήσει και επενδύσεις στον τοµέα της υδροπονικής καλλιέργειας σε συνδυασµό µε συµπαραγωγή ηλεκτρικής και θερµικής ενέργειας υψηλής απόδοσης, ενώ η είσοδος στο κομμάτι του ζύθου συνιστά μια στρατηγική κίνηση σε έναν κλάδο που, παρά τα προβλήματα, είναι σε ανάπτυξη.
Ε. Λαγός: Στοχεύουμε σε αναβάθμιση και εξαγωγές τα επόμενα χρόνια
Για την κίνηση της εταιρείας να ενταχθεί στον Αναπτυξιακό νόμο και τί ακριβώς αναμένει από αυτό μίλησε στο Financial Report ο ιδρυτής της Ζυθοποιίας Ευάγγελος Λαγός: «Είναι κάτι που το ετοιμάζουμε πυρετωδώς αυτές τις ημέρες με στόχο να κατατεθεί ο φάκελος μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου. Σίγουρα σε αυτό που στοχεύουμε, μέσα από αυτή την κίνηση είναι στο να εξελίξουμε περαιτέρω το προϊόν μας και να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας μέσω νέου ζυθοποιείου που έχουμε ως σκοπό να ανοίξουμε τα επόμενα χρόνια».
Για τον κ. Λαγό, εξάλλου, η δημιουργία αυτού του ζυθοποιείου θα οδηγήσει στο επόμενο βήμα, το οποίο είναι η ενίσχυση των εξαγωγών που στην παρούσα φάση είναι σε αρχικό στάδιο, αλλά και η εντατικοποίηση της διείσδυσης του δικτύου στην ελληνική επικράτεια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Lizzie Champion πρόεδρος και CEO της GSK Ελλάδος
- Αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΑΔ
- Η ελληνική μεταποίηση πάτησε γκάζι» τον Αύγουστο
- Νέα προϊοντική σειρά από τη Septona
- Περιφέρεια Αττικής: 9,2 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση της βίλας Ζωγράφου σε χώρο αναψυχής και πρασίνου
- Πέτρος Ζήσου: Αναλαμβάνει καθήκοντα ως Head of Integrated Marketing Services στη Nestlé
- Παρούσα η Geely στη ΔΕΘ με τιμές-έκπληξη
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδική αντίδραση μετά από τέσσερις ημέρες διορθωτικής πτώσης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις