«Πρωταθλήτρια των επενδύσεων στην περίοδο από το 4ο τρίμηνο του 2019 έως το 4ο τρίμηνο του 2021, αναδεικνύεται η Ελλάδα, σύμφωνα με ανάλυση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (Institute of International Finance, IIF)», σημειώνει ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.
Όπως επισημαίνει, τη συγκεκριμένη περίοδο ο ρυθμός πραγματικής αύξησης των επενδύσεων (ακαθάριστου σχηματισμού παγίου κεφαλαίου) προσεγγίζει το 20% στην Ελλάδα, επίδοση που καθιστά τη χώρα μας παγκόσμια πρωταθλήτρια των επενδύσεων και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη χώρα, ενώ μάλιστα στην ευρωζώνη σημειώνεται πτώση της τάξης του 10%.
Πρόκειται, υπογραμμίζει ο κ. Γεωργιάδης, «για ακόμη μια σημαντική αναγνώριση της πολύ μεγάλης απόστασης που έχει διανύσει η Ελλάδα από τελευταία στην ευρωζώνη στις επενδύσεις τον Ιούνιο του 2019 σε έναν από τους ελκυστικότερους επενδυτικούς προορισμούς παγκοσμίως.
Όπως επίσης και για έναν ακόμη λαμπρό κρίκο στην αλυσίδα των εξαιρετικά θετικών ειδήσεων των τελευταίων ημερών με τις πολύ μεγάλες επενδύσεις της JP Morgan, της Microsoft, της Amazon και πολλών άλλων παγκόσμιων κολοσσών και δυναμικών ελληνικών επιχειρήσεων, που δείχνουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας καθώς και τις επιδόσεις στην αύξηση της απασχόλησης (η ανεργία στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας) και την βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος (ο δείκτης στο υψηλότερο σημείο από το 2000).
Σ’ αυτό το θετικό περιβάλλον, επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο τον αναπτυξιακό μας βηματισμό με την προώθηση μεταρρυθμίσεων, με κορυφαία τον καινούργιο Αναπτυξιακό Νόμο που μόλις προχθές ψηφίσαμε στη Βουλή και ενεργοποιούμε τις επόμενες εβδομάδες.
Ημέρα με την ημέρα κάνουμε πράξη αυτό που δεσμευτήκαμε τον Ιούλιο του 2019, να καταστήσουμε την Ελλάδα την πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις χώρα στον πλανήτη και να παρέχουμε στον ελληνικό λαό την ευμάρεια που του αξίζει».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σπείρα διακινούσε παράνομα μετανάστες – Πάνω από 3.000.000 ευρώ η λεία της
- 25η Μαρτίου: Στις 11:00 η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα
- Παπαζάχος: Ασυνείδητοι έκλεψαν εξοπλισμό από σεισμολογικό σταθμό στη Σαντορίνη
- Σόου και εργαλιοποίηση λέει ο Π. Μαρινάκης την προανακριτική των Τεμπών
- Τι να προσέξω όταν αγοράζω μπακαλιάρο – Οδηγίες από την Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας
- Πληρώνουν 2,369 δισ. ευρώ ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ την άλλη εβδομάδα
- Ανάρτηση Μητσοτάκη για το eVivlio
- Φάμελλος: Πρωτοβουλία για κοινή πρόταση διακυβέρνησης από τις λεγόμενες «προοδευτικές» δυνάμεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις