Στην αλλαγή, από την 1η Ιανουαρίου του 2019, του τρόπου ηλεκτρονικής πρωτοκόλλησης των αποφάσεων, ερμηνευτικών εγκυκλίων και εγγράφων οδηγιών, που εκδίδονται από τις φορολογικές διευθύνσεις της κεντρικής υπηρεσίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προχωρά η ΑΑΔΕ, με απόφαση του Διοικητή, Γιώργου Πιτσιλή.
Ειδικότερα, καταργείται το πρόθεμα ΠΟΛ (από το “ΠΟΛΥΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ”), που τίθεται ως σήμερα αδιακρίτως πριν από τον αριθμό πρωτοκόλλου των αποφάσεων και εγκυκλίων και δημιουργεί, ως εκ τούτου, σύγχυση τόσο στους φορολογούμενους, όσο και στους υπαλλήλους της Αρχής ως προς το είδος και τον σκοπό του εγγράφου. Αντί αυτού, από 1.1.2019, καθιερώνονται τυποποιημένοι διακριτοί, κατά περίπτωση, αλφαριθμητικοί χαρακτήρες, αναλόγως του είδους του εγγράφου. Ειδικότερα, θα τίθεται διακριτό πρόθεμα, ανά είδος εγγράφου, “Α” για τις αποφάσεις “Ε” για τις εγκυκλίους και “Ο” για τις οδηγίες προς τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.
Μετά τα αλφαβητικά προθέματα, θα ακολουθεί: Στην περίπτωση των αποφάσεων και των εγκυκλίων, τετραψήφιος αριθμός πρωτοκόλλου, αρχόμενος από διαφορετική χιλιάδα, αναλόγως του εάν πρόκειται για απόφαση ή εγκύκλιο. Στην περίπτωση των οδηγιών, επταψήφιος αριθμός πρωτοκόλλου. Με αυτόν τον τρόπο, θα καθίσταται ευχερής ο εντοπισμός οποιασδήποτε απόφασης, εγκυκλίου και οδηγιών, τόσο από τις υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε., όσο και από τους φορολογουμένους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παπαθανάσης: Δίνει 520.000 ευρώ στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για εκσυγχρονισμό ποιότητας και ανάπτυξης υπηρεσιών
- Αίτημα για άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών του εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη και της γραμματέως του
- «Ντρίπλα» φον ντερ Λάιεν στο Ευρωκοινοβούλιο: Βάζει σε προσωρινή εφαρμογή τη συμφωνία ΕΕ – Mercosur
- ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Ανδρουλάκης: «Τι θα κάνετε τώρα για τις υποκλοπές;» – Μητσοτάκης: «Θα τα πούμε προσεχώς στη Βουλή»
- ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ - Ανακοίνωση Ρυθμιζόμενης Πληροφορίας
- Ανδρουλάκης στη Βουλή: «Ούτε κουβέντα για το καλώδιο – Πέρασε ο τραμπουκισμός του Ερντογάν, ναι ή όχι;»
- Μητσοτάκης στη Βουλή: «Η Ελλάδα εξάγει ενέργεια και ρίχνει τις τιμές – Η ΔΕΗ ακμάζει»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








