Στη δίκη που διεξάγεται στη Λάρισα για τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού της πορείας των τρένων που ενεπλάκησαν στην τραγωδία των Τεμπών
Σε μια ακόμη φορτισμένη δικαστική συνεδρία συνεχίστηκε αυτή την εβδομάδα, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, η δίκη που αφορά τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού σχετικά με την πορεία της εμπορικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου 2023, όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Η διαδικασία σημαδεύτηκε από έντονες αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις μεταξύ των συνηγόρων των συγγενών των θυμάτων, των δικηγόρων υπεράσπισης και της έδρας, με επίκεντρο αιτήματα για την ακρόαση προσώπων-κλειδιών που δεν έχουν ακόμη καταθέσει στη δίκη.
Οι συνήγοροι των οικογενειών αιτήθηκαν την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών του εφέτη ανακριτή κ. Σωτήρη Μπακαΐμη, καθώς και της γραμματέας του γραφείου του.
Θυμίζουμε πως επίσης είχαν αιτηθεί, μεταξύ άλλων, να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες ο εφέτης ανακριτής που χειρίστηκε την αρχική έρευνα για τα βίντεο. Υποστη΄ριχουν ότι μόνο με την προσωπική τους κατάθεση μπορούν να ανοίξουν κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το γιατί κρίσιμα στοιχεία του βιντεοληπτικού υλικού δεν συμπεριελήφθησαν στη δικογραφία, καθώς και για το τι έχει συμβεί με χιλιάδες ώρες ηχητικού και οπτικού υλικού που σύμφωνα με καταγγελίες δεν έχουν εντοπιστεί ή έχουν καταστραφεί.
Το προεδρεύον μέλος του δικαστηρίου αποφάσισε ότι τόσο ο κ. Μπακαΐμης όσο και η γραμματέας του δεν μπορούν να κληθούν να καταθέσουν στη δίκη για τα χαμένα βίντεο, παρά την έντονη πίεση των συγγενών και των νομικών τους. Η εισαγγελέας είχε επίσης εισηγηθεί αρνητικά για τα αιτήματα αυτά.
=
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σούπερ μάρκετ: €7,2 δισ. ο τζίρος στο εξάμηνο, η ζήτηση οδηγεί την αγορά, αλλά με πιο ήπιο ρυθμό
- Dimand – ΔΕΔΔΗΕ: Mega deal 158,3 εκατ. ευρώ για νέα γραφεία στον Ελαιώνα και ακίνητα στο Περιστέρι
- Ευρωπαϊκές αγορές: Από τα ιστορικά υψηλά σε αρνητικό κλείσιμο – «Βουτιά» 25,4% για τη Universal Music
- DIMAND Α.Ε. - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας Ν. 3556/2007
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - Οικονομική έκθεση ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Λιμενικό: Επανεκκινούν τα δρομολόγια από τα τρία μεγάλα λιμάνια
- Η Ιταλία αναστέλλει τη Σένγκεν με την Ισπανία
- Stéphane Boujnah για Χρηματιστήριο Αθηνών: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία, προς δημιουργία τεχνολογικού κόμβου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








