Είχαν γράψει παράνομα κέρδη συνολικού ποσού 3,2 εκατ. ευρώ για το 2024, το 2025 και έως την ημέρα του ελέγχου
Έξι εκπαιδευτήρια, τα οποία εξαπατούσαν τους πελάτες τους εκδίδοντας μη πιστοποιημένους τίτλους σπουδών, εντόπισαν οι ελεγκτές του ΔΕΟΣ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Μετά από εισαγγελική παραγγελία, προχώρησαν σε έλεγχο σε εκπαιδευτήρια στους νομούς Αττικής, Χανίων και Ιωαννίνων, που παρείχαν υπηρεσίες εκπαίδευσης ενηλίκων εκδίδοντας βεβαιώσεις–πιστοποιητικά και τίτλους σπουδών, η εγκυρότητα των οποίων αμφισβητήθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Πιστοποίησης του Υπουργείου Παιδείας.
Από αυτή τους τη δραστηριότητα, οι επιχειρήσεις αυτές είχαν γράψει παράνομα κέρδη συνολικού ποσού 3,2 εκατ. ευρώ για το 2024, το 2025 και έως την ημέρα του ελέγχου.
Επιπλέον, οι ελεγκτές του ΔΕΟΣ διαπίστωσαν και φορολογικές παραβάσεις στις επιχειρήσεις αυτές. Από το 2020 μέχρι σήμερα, εξέδωσαν πάνω από 10.000 φορολογικά στοιχεία με ανακριβή ποσά εσόδων, αποκρύπτοντας και μη αποδίδοντας ΦΠΑ, συνολικού ποσού 1,8 εκατ. ευρώ.
Συνελήφθησαν 6 άτομα, διαχειριστές και υπεύθυνοι των επιχειρήσεων, για κακουργηματική απάτη και φοροδιαφυγή και οδηγήθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η LG φέρνει την επανάσταση στη φροντίδα των ρούχων με το νέο WashTower WT1210EGF
- Το εμπόριο στέλνει τελεσίγραφο για τη φορολογία: «Τέλος στην τεκμαρτή αδικία»
- Cenergy: Έτοιμο το 2027 το νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ
- Το ευρώ υποχωρεί 0,30% στα 1,1748 δολάρια
- Φον ντερ Λάιεν: Εξετάζει πανευρωπαϊκή οδηγία για περιορισμούς στην πρόσβαση ανηλίκων στα social media
- European Inventor Award 2026: 2 Ελληνες υποψήφιοι στην κατηγορία Industry
- ΕΕ: Επιστροφή στην ευρωπαϊκή παραγωγή φαρμάκων για να περιορίσει τις ελλείψεις
- Η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων παρουσιάζει το τετραετές έργο της στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








