Οι εργασίες ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν το 2024 - Το ακίνητο στέγαζε το πρώην εμπορικό κέντρο Athens Heart και η σύμβαση μίσθωσης είναι για 12 χρόνια
Σε έναν χρόνο από τώρα, τον Ιούνιο του 2024, αναμένεται να λειτουργήσει, με νέο πρόσωπο, ως υπερσύγχρονο «πράσινο» συγκρότημα γραφείων που θα στεγάσει την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το πρώην εμπορικό κέντρο Athens Heart στην οδό Πειραιώς 180, το οποίο πέρασε από πολλά κύματα προτού καταλήξει στη σημερινή ιδιοκτήτρια, την Premia Properties ΑΕΕΑΠ.
Oι εργασίες για την αναμόρφωση του ακινήτου, όπου δρομολογείται και μικρή επέκταση σε όμορο οικόπεδο, έχουν ήδη ξεκινήσει, με το μίνιμουμ της επένδυσης να ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ. Το εμπορικό κέντρο της οδού Πειραιώς εγκαινιάστηκε το 2008 από την τότε ιδιοκτήτρια Pasal Development, της οικογένειας Θεοδωρίδη, ωστόσο ουδέποτε κατάφερε να επιτύχει ικανοποιητικά νούμερα επισκεψιμότητας και εσόδων.
Τώρα η σύμβαση μίσθωσης είναι 12ετούς διάρκειας, με ετήσιο συνολικό μίσθωμα 4,382 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 92 θέσεων στάθμευσης. Η Premia θα έχει και έσοδα από τη διαχείριση των επιπλέον περίπου 500 θέσεων στάθμευσης στα τρία υπόγεια πάρκινγκ του κτιρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Wall Street: Κλειστή λόγω της αργίας του Juneteenth
- Αυξάνεται η κίνηση των πετρελαιοφόρων στα Στενά του Ορμούζ μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Ο ΣΑΤΕ ζητάει διεύρυνση της ρύθμισης για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης
- Ryanair: Ανανέωσε έως το 2032 το συμβόλαιο του CEO Μάικλ Ο’Λίρι
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιες συντάξεις και επιδόματα πληρώνονται έως 26 Ιουνίου
- Μητσοτάκης: Κοντά σε συμφωνία με την Ουκρανία για συμπαραγωγή drones
- ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ Ή ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Χρηματιστήριο: Επιστροφή στα κέρδη (+0,17%) με ράλι ElvalHalcor και Viohalco και κλείσιμο εβδομάδας με +2,24%
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








