Το ίδιο δήλωσε και ο εκπρόσωπος του Ομάν, ο οποίος διαμεσολαβούσε στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη μεταξύ των δύο πλευρών
Την αδυναμία να κατανοήσει τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και τις διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον.
Όπως δήλωσε, οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε εντατικές συνομιλίες στη Γενεύη για το ζήτημα των πυρηνικών του Ιράν, σημειώνοντας μάλιστα ότι τις δύο τελευταίες ημέρες είχε επιτευχθεί «σημαντική πρόοδος». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαβουλεύσεις επρόκειτο να συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα στη Βιέννη, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί το θετικό μομέντουμ.
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι η στάση των ΗΠΑ υπονομεύει τη διπλωματική διαδικασία, τονίζοντας πως «είναι ακατανόητο να προχωρούν σε ενέργειες την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις». Παράλληλα, υπενθύμισε ότι όπως είπε και στο παρελθόν οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προχωρήσει σε επιθετικές ενέργειες κατά του Ιράν ενώ ήταν σε εξέλιξη διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.
Τις δηλώσεις του Αραγτσί επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του Ομάν, το οποίο διαδραμάτιζε ρόλο διαμεσολαβητή στις συνομιλίες της Γενεύης.
Εδώ είναι η ανάρτηση του Σουλτάνου του Ομάν, που αναφέρεται στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων:
The Foreign Minister notes that the negotiations have thus far yielded substantial, momentous and unparalleled progress, which could constitute the cornerstone of the envisioned agreement.
The Foreign Minister expresses his profound appreciation for the earnest efforts exerted… pic.twitter.com/VmVynX7ilO
— Oman News Agency (@ONA_eng) February 27, 2026
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πυκνώνουν οι ενδείξεις για το θάνατο του Χαμενεΐ
- Fiba: Αναβολή αγώνων στην Ασία για τα προκριματικά του Κυπέλλου 2027 μετά τις επιθέσεις στο Ιράν από ΗΠΑ και Ισραήλ
- Αμπάς Αραγτσί: «Ακατανόητη η στάση των ΗΠΑ ενώ βρισκόμασταν σε διαπραγματεύσεις»
- Προειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για παραπλανητικά SMS από απατεώνες
- Ερντογάν: «Ανησυχούμε για τις επιθέσεις κατά του Ιράν που ξεκίνησαν με προκλήσεις του Νετανιάχου»
- Τραμπ: Μπορεί να υπάρξουν θύματα μεταξύ των Αμερικανών κατά τις «μείζονες επιχειρήσεις μάχης» στο Ιράν
- Χώρισαν οι δρόμοι Παναθηναϊκού και Γιούρτσεβεν
- Ποιες οδηγίες δίνουν οι ελληνικές πρεσβείες της Μέσης Ανατολής στους Έλληνες της περιοχής
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








