Η ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας με την απόφασή του 77/15.06.2022 αποφάσισε τη διανομή προμερίσματος χρήσης 2022 ύψους 15.800.000 ευρώ ή 0,0681669140 ευρώ ανά μετοχή προ της παρακράτησης φόρου και εξαιρουμένων των 216.000 ιδίων μετοχών που κατέχει η Εταιρεία.
Το παραπάνω ποσό προμερίσματος υπόκεινται σε παρακράτηση αναλογούντος φόρου 5%, σύμφωνα με το άρθρο 24 ν. 4646/2019 (με την εξαίρεση ή διαφοροποίηση του ποσοστού παρακράτησης για τους Μετόχους οι οποίοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις).
Από τη Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα προμερίσματος (ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος συμμετοχής στο προμέρισμα).
Δικαιούχοι του προμερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της Εταιρείας την Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 (record date).
Το προσωρινό μέρισμα (μείον τις σύμφωνα με το νόμο φορολογικές επιβαρύνσεις / κρατήσεις) θα αρχίσει να καταβάλλεται από την Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2022.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πρωτοφανές κενό ασφαλείας εκθέτει την κυβέρνηση μετά την παγίδευση Ντόκου από Ρώσους φαρσέρ
- Τραπεζικά επιτόκια Μαΐου: Μικρή ανάσα για δανειολήπτες, παραμένουν χαμηλές οι αποδόσεις των καταθέσεων
- Η «δίψα» των Μεξικανών για τον αγώνα με την Αγγλία εκτόξευσε τα εισιτήρια στα 36.000 δολάρια
- Παράταση στην αναστολή των δρομολογίων στο τμήμα Πάτρα – Καμίνια – Πάτρα
- Eurostat: Η Ελλάδα με το μεγαλύτερο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στην ΕΕ το α΄ τρίμηνο
- Ριζικός ψηφιακός εκσυγχρονισμός για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
- PERFORMANCE TECHNOLOGIES Α.Ε. - Εκσυγχρονισμός του επιχειρησιακού δικτύου FBCC του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών από την Performance Technologies
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ομόφωνα ένοχοι Δημήτρης Μελάς και Αθανασία Ρέππα, αναβάθμιση κατηγορίας σε κακούργημα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








