Αύξηση 14,7% σημείωσε ο αριθμός των οικοδομικών αδειών στην Ελλάδα τον Ιούνιο, ωστόσο ο όγκος της οικοδομικής δραστηριότητας μειώθηκε κατά 14,8%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον Ιούνιο του 2015 το μέγεθος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας (Ιδιωτικής Δημόσιας) στο σύνολο της χώρας μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 1.380 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 263,0 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.216,2 χιλιάδες m3 όγκου.
Παρουσίασε δηλαδή, αύξηση κατά 14,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, μείωση κατά 9,2% στην επιφάνεια και κατά 14,8% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014.
Οι εκδοθείσες άδειες ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, τον Ιούνιο του 2015 αντιστοιχούν σε 260,4 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.206,7 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσιάζοντας μείωση κατά 9,5% στην επιφάνεια και κατά 15,1% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014.
Οι εκδοθείσες άδειες δημόσιας οικοδομικής δραστηριότητας τον Ιούνιο του 2015, στο σύνολο της χώρας, αντιστοιχούν σε 2,6 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 9,5 χιλιάδες m3 όγκου. Το ποσοστό συμμετοχής της δημόσιας οικοδομικής δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, τον Ιούνιο του 2015, είναι 0,8%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΣΥΡΙΖΑ για πιθανή συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης: Ένα ακόμη φιάσκο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη
- Επεκτείνονται οι αντικειμενικές τιμές στις τελευταίες 2.167 περιοχές – Ποιες είναι σε Αττική και υπόλοιπη Ελλάδα
- Γυναικοκτονία στον Βόλο: Συνελήφθη ο δολοφόνος της 36χρονης
- Συνεχίζεται η προέλαση τηςΡωσία στο Ντονμπάς – Υπό έλεγχο το 20% των εδαφών της Ουκρανίας
- Παξοί: Στον εισαγγελέα οι γονείς και ο παππούς του 4χρονου κοριτσιού που πνίγηκε
- Τουρκία: Το χρυσό εμπόριο με «βίζες εξπρές» για το Σένγκεν
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή – Οι περιοχές
- Θεσσαλονίκη: Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Χορτιάτη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις