Το τίμημα της συναλλαγής άγγιξε τα 1,3 δις ευρώ
Μία από τις πιο γνωστές εταιρείες λιανικής τροφίμων στη Ρουμανία, της Profi Rom Rom Food από τη ΜidEuropa εξαγόρασε τις προηγούμενες ημέρες η ολλανδική Αhold Delhaize, βασικός μέτοχος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος.
Το τίμημα της συναλλαγής έφτασε τα 1,3 δις ευρώ και σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές διπλασιάζει το αποτύπωμα της Ahold Delhaize στον τομέα της λιανικής πώλησης στην Ρουμανία, όπου λειτουργεί σήμερα σχεδόν 1.000 καταστήματα υπό το εμπορικό σήμα Mega Image.
Πλέον θα είναι ακόμα πιο ενισχυμένη η ικανότητα εξυπηρέτησης των δύο εταιρειών, τόσο στις πόλεις όσο και στην περιφέρεια της χώρας.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ahold Delhaize, Frans Muller, ανέφερε ότι η συναλλαγή “σηματοδοτεί μια σημαντική ενίσχυση της παρουσίας μας στην περιοχή” και “ενισχύει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε στους πελάτες μας στην Ρουμανία ένα ευρύ και ποικίλο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας”.
Σχολιάζοντας τη συναλλαγή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Profi, Gaetan Pacton, συμπλήρωσε ότι “οι καταναλωτές στην Ρουμανία εκτιμούν το δίκτυο καταστημάτων, την ποιότητα της γκάμας των προϊόντων και την εμπειρία αγορών που παρέχουμε. Αυτό δεν είναι τυχαίο, είναι αποτέλεσμα εμπνευσμένης και σκληρής δουλειάς, καθώς και του οράματος ολόκληρης της ομάδας Profi. Τους αξίζει η εκτίμησή μας, καθώς αυτό μας επέτρεψε να κατακτήσουμε μια κορυφαία θέση στο ρουμανικό λιανεμπόριο. Αυτό καθιστά επίσης δυνατό για την Profi να αποτελεί μέρος της Ahold Delhaize, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες λιανικής πώλησης τροφίμων παγκοσμίως”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δωδεκάμηνο που έληξε τον Ιούνιο του 2024, η Profi πραγματοποίησε καθαρές πωλήσεις ύψους €2,7 δισ. Η Ahold Delhaize αναμένει ότι η Profi θα προσθέσει περίπου €3 δισ. σε καθαρές πωλήσεις στα οικονομικά αποτελέσματα του 2025. Η Profi αναμένεται να έχει ουδέτερη επίδραση στα κέρδη ανά μετοχή της Ahold Delhaize το 2025.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Qantas: Αυτό είναι το Airbus που θα πετάξει απευθείας από το Σίδνεϊ στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο
- Επ. Ανταγωνισμού: Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση επί της κλαδικής έρευνας στην ακτοπλοΐα
- Οι Σομαλοί πειρατές εγκατέλειψαν τάνκερ της Latsco Marine
- ΠΣΕ: Αυξημένο 4,4% στα 21,24 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα στο 9μηνο, χωρίς τα πετρελαιοειδή
- Premia: Αγορά νέου ακινήτου στον Βόλο για τη δημιουργία φοιτητικών κατοικιών
- Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Καλούνται «φραπές», «χασάπης» και Σεμερτζίδου
- Εργαστηριακοί γιατροί: “Φτάνει πια η αδικία, το clawback είναι υφαρπαγή” (Βίντεο)
- Τέμπη: Ξεκίνησε η δίκη των δύο ελεγκτών της Αρχής Διαφάνειας για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








