Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας είχε ισχυριστεί ότι η εταιρεία δεν είχε καταβάλει φόρους για έσοδα από ενοίκια ύψους περίπου 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ
Η ιρλανδική μονάδα της Airbnb Inc. συμφώνησε να καταβάλει 576 εκατ. ευρώ (621 εκατ. δολάρια) στο ιταλικό δημόσιο για να “διευθετήσει” τους ισχυρισμούς ότι δεν είχε καταβάλει αρκετούς φόρους.
Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας είχε ισχυριστεί ότι η εταιρεία δεν είχε καταβάλει φόρους για έσοδα από ενοίκια ύψους περίπου 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ και υποστήριξε ότι η εταιρεία όφειλε περίπου 779 εκατομμύρια ευρώ μετά από έλεγχο των φορολογικών ετών από το 2017 έως το 2021.
Η Airbnb βρίσκεται ακόμη σε συζητήσεις σχετικά με τους φόρους της για τα έτη 2022 και 2023 και τα σχετικά ποσά μπορεί να είναι «σημαντικά», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Ο διακανονισμός, αν και είναι χαμηλότερος από το ποσό που είχαν αρχικά επιδιώξει οι ιταλικές αρχές, εξακολουθεί να ισοδυναμεί με περίπου το ένα τρίτο των τριμηνιαίων προσαρμοσμένων κερδών της εταιρείας.
Οι αρχές εντείνουν τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο οι παγκόσμιες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία πληρώνουν φόρους. Το 2019, οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές εξέτασαν την Netflix Inc. αφού η αμερικανική εταιρεία streaming δεν υπέβαλε δήλωση, ανέφεραν τότε άτομα που γνώριζαν το θέμα. Νωρίτερα φέτος, οι εισαγγελείς του Μιλάνου άρχισαν να ερευνούν τη μητρική εταιρεία του Facebook Meta Platforms Inc. για φερόμενους μη καταβληθέντες φόρους προστιθέμενης αξίας που ανέρχονται σε περίπου 870 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσαν στο Bloomberg άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα τον περασμένο Φεβρουάριο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μαρινάκης: Eρχονται ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή
- Jumbo: Στο 6,93% μειώθηκε το ποσοστό της Fidelity
- Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η φορολογική μεταρρύθμιση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με θετικά πρόσημα από την ανάκαμψη στην Wall Street – Γκάζι 6,8% από BMW
- Δικηγορικοί Σύλλογοι προς Πιερρακάκη – Στουρνάρα: Αναλάβετε τις ευθύνες σας για τις παράνομες πρακτικές services και funds
- Autohellas: Στα 72,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 9μηνο
- Titan: Εξαγόρασε την Standard Υποδομών με λατομείο στην Κρήτη
- Παπουτσάνης: Στο 22,67% μειώθηκε το ποσοστό του Γ. Γκάτζαρου, προέδρου του ΔΣ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








