Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής διατύπωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), KlausRegling, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Korea Herald».
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «από τον περασμένο Αύγουστο, έχει επιστρέψει το κλίμα συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών», ενώ κάλεσε την Ελλάδα να παραμείνει προσηλωμένη στη μεταρρυθμιστική ατζέντα.
«Είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρει να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα, σε περίπου δύο χρόνια από τώρα» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα αποδείχθηκε η δυσκολότερη υπόθεση όλων, καθώς χρειάστηκε τρία προγράμματα, ενώ οι υπόλοιπες χώρες μόλις ένα».
Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις του Brexit, ο Regling εκτίμησε ότι οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ Βρετανίας και Ευρώπης θα συνεχιστούν σε «χαμηλότερο επίπεδο».
Προσέθεσε, δε, πως «το Brexit δεν είναι καλό για την Ε.Ε., επειδή η ζήτηση για τα ευρωπαϊκά προϊόντα θα συρρικνωθεί», ενώ σχετικά με τον πολιτικό αντίκτυπο, ο επικεφαλής του ESM έκανε λόγο για μία «ζημιογόνα» εξέλιξη, καθώς το Brexit θα μειώσει την επιρροή της Ε.Ε. στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Σε κάθε περίπτωση, κατέστησε σαφές ότι «η έξοδος από την Ε.Ε. αποτελεί απόφαση του βρετανικού λαού, η οποία πρέπει να γίνει σεβαστή απ’ όλους».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τέμπη: Ένταση και αναβολή στη δίκη κατά των ελεγκτών της Αρχής Διαφάνειας για τη σύμβαση 717
- Τουρκία: Σύλληψη προέδρου ιδιωτικής τράπεζας για «τοκογλυφία» και ξέπλυμα χρήματος
- Wall Street: Συνεχίζονται οι απώλειες με οδηγό τις μετοχές τεχνολογίας
- Πιερρακάκης για ακριτικές περιοχές: Ελαφρύνσεις σε ΕΝΦΙΑ και τεκμήρια, νέο επίδομα 130 ευρώ σε λιμενικούς
- Space Hellas: Έναρξη του 7ου κύκλου υποτροφιών «Δημήτρης Μανωλόπουλος»
- Qantas: Αυτό είναι το Airbus που θα πετάξει απευθείας από το Σίδνεϊ στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο
- Επ. Ανταγωνισμού: Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση επί της κλαδικής έρευνας στην ακτοπλοΐα
- Οι Σομαλοί πειρατές εγκατέλειψαν τάνκερ της Latsco Marine
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







