Στη δίκη που διεξάγεται στη Λάρισα για τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού της πορείας των τρένων που ενεπλάκησαν στην τραγωδία των Τεμπών
Σε μια ακόμη φορτισμένη δικαστική συνεδρία συνεχίστηκε αυτή την εβδομάδα, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, η δίκη που αφορά τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού σχετικά με την πορεία της εμπορικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου 2023, όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Η διαδικασία σημαδεύτηκε από έντονες αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις μεταξύ των συνηγόρων των συγγενών των θυμάτων, των δικηγόρων υπεράσπισης και της έδρας, με επίκεντρο αιτήματα για την ακρόαση προσώπων-κλειδιών που δεν έχουν ακόμη καταθέσει στη δίκη.
Οι συνήγοροι των οικογενειών αιτήθηκαν την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών του εφέτη ανακριτή κ. Σωτήρη Μπακαΐμη, καθώς και της γραμματέας του γραφείου του.
Θυμίζουμε πως επίσης είχαν αιτηθεί, μεταξύ άλλων, να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες ο εφέτης ανακριτής που χειρίστηκε την αρχική έρευνα για τα βίντεο. Υποστη΄ριχουν ότι μόνο με την προσωπική τους κατάθεση μπορούν να ανοίξουν κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το γιατί κρίσιμα στοιχεία του βιντεοληπτικού υλικού δεν συμπεριελήφθησαν στη δικογραφία, καθώς και για το τι έχει συμβεί με χιλιάδες ώρες ηχητικού και οπτικού υλικού που σύμφωνα με καταγγελίες δεν έχουν εντοπιστεί ή έχουν καταστραφεί.
Το προεδρεύον μέλος του δικαστηρίου αποφάσισε ότι τόσο ο κ. Μπακαΐμης όσο και η γραμματέας του δεν μπορούν να κληθούν να καταθέσουν στη δίκη για τα χαμένα βίντεο, παρά την έντονη πίεση των συγγενών και των νομικών τους. Η εισαγγελέας είχε επίσης εισηγηθεί αρνητικά για τα αιτήματα αυτά.
=
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απορρίφθηκε η αγωγή των 10 δισ. δολαρίων του Τραμπ κατά της Wall Street Journal
- Volkswagen: Πτωτικά οι παγκόσμιες παραδόσεις το πρώτο τρίμηνο του 2026 παρά την αύξηση στην Ευρώπη
- Προτροπή του Γερμανού ΥΠΕΞ για διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ, Ιράν και Ισραήλ
- Απειλές Τραμπ για τα μικρά πλοιάρια του Ιράν, εν μέσω ενεργοποίησης του αμερικανικού ναυτικού αποκλεισμού
- Boris Vujčić (αντιπρόεδρος ΕΚΤ από 1η Ιουνίου): Οι τιμές ενέργειας παρά την άνοδο παραμένουν κοντά στο βασικό σενάριο
- Μαργαρίτα Ρόμπλες: Δε βγάζει νόημα ο αποκλεισμός των Στενών του Ορμούζ από τις ΗΠΑ, ούτε ο πόλεμος
- Εξαγγελίες από φον ντερ Λάιεν για νέα μέτρα από ΕΕ για μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης
- Φον ντερ Λάιεν: €22 δισ. το πρόσθετο ενεργειακό κόστος λόγω του πολέμου των ΗΠΑ, Ισραήλ στο Ιράν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








