Την θέση πως για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό χρειάζεται σοβαρή αλλαγή στη νοοτροπία της ελληνοκυπριακής πλευράς διατύπωσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Mustafa Akinci, ο οποίος κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι συνεχίζει τις «αρνητικές προσεγγίσεις».
Σε ομιλία με αφορμή την τουρκική εισβολή του 1974 ο Akinci υποστήριξε, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι όλοι όσοι ήταν μάρτυρες όσων έγιναν στις συνομιλίες πέρυσι στο Κραν Μοντανά κατάλαβαν «ποια πλευρά στηρίζει τη λύση του Κυπριακού».
Αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή του 1974 ο Akinci είπε ότι ήταν «μια σωτήρια επέμβαση, που άνοιξε τον δρόμο για επιστροφή του εκλεγμένου ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας και ανατροπή της χούντας στην Ελλάδα».
«Έπειτα από 44 χρόνια το καλύτερο είναι η επίτευξη δίκαιης λύσης, αλλά για αυτό χρειάζεται να υπάρχει θέληση από όλα τα μέρη.
Όσες ευκαιρίες υπήρξαν δεν αξιοποιήθηκαν.
Για να βρεθεί λύση του Κυπριακού χρειάζεται σοβαρή αλλαγή» στη νοοτροπία της ελληνοκυπριακής πλευράς.
Η τουρκική πλευρά δεν θα αποδεχθεί ατέρμονες συνομιλίες ή να αποτελέσει μέρος μιας διαδικασίας χωρίς χρονικά πλαίσια» υπογράμμισε ο Akinci.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Logismos ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Προϋπολογισμός ΕΕ: Η Ελλάδα και άλλες 16 χώρες ενώνουν δυνάμεις κατά των περικοπών
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Ευρωαγορές: Ανοδικό κλείσιμο με στήριξη από τα αδύναμα στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- UNIBIOS Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
- Σαουδική Αραβία: Σχέδια επίθεσης στους Χούθι για να σπάσει ο κλοιός στην Ερυθρά Θάλασσα
- Η Hans Anders αναστέλλει τις πωλήσεις των γυαλιών Meta λόγω ανησυχιών για την ιδιωτικότητα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








