Ελλάδα

Αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ. φέρνει το σημερινό ΚΥΣΕΑ

Οι προτεραιότητες της νέας ηγεσίας είναι η μείωση της εγκληματικότητας και η αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων

Μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την περασμένη εβδομάδα, όπου το συμβούλιο προχώρησε σε αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, σειρά παίρνουν σήμερα οι αλλαγές στην ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας και συγκεκριμένα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Με το νέο διοικητικό σχήμα που θα προκύψει στην ΕΛ.ΑΣ., ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρόκειται να εφαρμόσει το κυβερνητικό σχέδιο που προβλέπει αλλαγές σε κάθε τομέα των σωμάτων ασφαλείας με στόχο να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών με εμφανή αστυνόμευση και περισσότερες περιπολίες.

Η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και αναμένεται να ξεκινήσει στις 12:30 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει ληφθεί απόφαση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για αντικατάσταση όλης της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Έτσι, πέρα από τον αρχηγό Λάζαρο Μαυρόπουλο, παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν και οι 4 αντιστράτηγοι που βρίσκονται στην κορυφή της ιεραρχίας.

Μάλιστα, για τη θέση του νέου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας φαίνεται πως πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει ο επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Δημήτρης Μαλλιός.

Ακόμη, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, ένας από τους στόχους είναι να διπλασιαστεί η δύναμη της ΔΙΑΣ, με στόχο να καλύψει τις περισσότερες γειτονιές του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες, στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκαν με εντολή του υπουργού διαταγές με τις οποίες γίνονται 200 αποσπάσεις από την ομάδα ΔΙΑΣ, και επιστρέφουν στις περιπολίες.

Παράλληλα, επέστρεψε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης πάνω από 80% των αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί αλλού, απογυμνώνοντας το τηλεφωνικό κέντρο.

Όπως μάλιστα είχε επισημανθεί από το υπουργείο, η ενίσχυση αστυνομικών υπηρεσιών θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, μεταξύ των οποίων και της ανήλικης παραβατικότητας, αλλά και άλλων κοινωνικών φαινομένων, όπως είναι και η ενδοοικογενειακή βία.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu