Σκηνές πανηγυρισμών καταγράφονται έξω από εκλογικό τμήμα στη Χειμάρρα, καθώς ο ομογενής Φρέντης Μπελέρης επικράτησε του «εκλεκτού» του Αλβανού πρωθυπουργού Γκιόργκι Γκόρο.
Έπειτα από ένα εκλογικό θρίλερ, o Φρέντης Μπελέρης που παραμένει σε φυλακή στα Τίρανα, όπου οδηγήθηκε μετά από προσχηματική σύλληψη και απόφαση του εισαγγελέα του Αυλώνα, είναι ο μεγάλος νικητής των δημοτικών εκλογών στη Χειμάρρα.
Ο υποψήφιος της «Ομόνοιας» παρά το γεγονός ότι αρχικά ήταν αρκετά πίσω από τον «εκλεκτό» της κυβέρνησης Ράμα, έκανε την αντεπίθεση στα αποτελέσματα των εκλογών και κατάφερε να προσπεράσει τον Γκόρο.
Νωρίτερα το πρωί, είχαν προηγηθεί επεισόδια και μάλιστα λόγω της έντασης για κάποια λεπτά σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων.
Η διαδικασία καταμέτρησης ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα 36 Ε.Τ. του διευρυμένου δήμου, μεταφέρθηκαν σε ενιαίο χώρο στο κέντρο της Χειμάρρας. Μετά τα όσα προηγήθηκαν, με την προφυλάκιση Μπελέρη για υποτιθέμενη «εξαγορά ψήφων», είχαν εκφραστεί φόβοι για παρατυπίες κατά την διαδικασία της καταμέτρησης, με στόχο την αλλοίωση του αποτελέσματος υπέρ του «εκλεκτού» του Ράμα, και έως σήμερα δημάρχου, Γκιόργκι Γκόρο. Τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν πολλές φορές την Κυριακή στην Χειμάρρα, χαρακτηρίζοντας «ασυνήθιστη» την εκλογική διαδικασία μια και ένας από τους βασικούς αντιπάλους είναι προφυλακισμένος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ενέκρινε το ενημερωτικό για δημόσια προσφορά ομολογιών Lamda Development
- Βορίζια: Σύλληψη του δεύτερου ατόμου που εμφανίζεται στο βίντεο με τους πυροβολισμούς
- Αντιπολίτευση για φορολογική μεταρρύθμιση: «Δίνει λίγα στους πολλούς και πολύ περισσότερα στα υψηλά εισοδήματα»
- Wall Street: Απώλειες με το βλέμμα σε AI και δασμούς Τραμπ
- Titan: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Vracs de l’Estuaire
- Στάσσης (ΔΕΗ): Το σχέδιο για Data Center στη Ρουμανία και η αυξημένη ζήτηση ενέργειας λόγω AI
- Κικίλιας: «Έρχονται στρατηγικές αμερικανικές επενδύσεις σε λιμάνια και ναυπηγεία»
- Δήμας και Κυρανάκης με τον Συντονιστή του ΒΒΑ Corridor στην Ελλάδα, Μάριο Μάουρο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








