Ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI), που μετράει τα κόστη των αγαθών στην πόρτα των επιχειρήσεων παραγωγής κατέγραψε ετήσια μείωση 0,9%
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) στην Κίνα, που αποτελεί μία βασική ένδειξη για την πορεία του πληθωρισμού κατέγραψε ετήσια αύξηση 1,3% τον προηγούμενο μήνα επηρεασμένος από τις φετινές διακοπές της εορταστικής περιόδου για το Φεστιβάλ της Άνοιξης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στις 9 Μαρτίου.
Ο βασικός δείκτης των τιμών καταναλωτή, στον οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται οι τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, κατέγραψε ετήσια αύξηση 1,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής της Κίνας (NBS).
Όπως δείχνουν τα ίδια στοιχεία, ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI), που μετράει τα κόστη των αγαθών στην πόρτα των επιχειρήσεων παραγωγής κατέγραψε ετήσια μείωση 0,9% τον Φεβρουάριο, με το ποσοστό μείωσης να συνεχίζει την καθοδική πορεία του, σημείωσε το NBS.
Το ποσοστό της μείωσης του δείκτη τιμών παραγωγού μειώνεται από την αύξηση της τιμής των αγαθών σε παγκόσμιο επίπεδο, την ταχεία αναπτυξιακή ζήτηση σε συγκεκριμένους τομείς των κινεζικών βιομηχανιών, αλλά και τη συνεχιζόμενη αποτελεσματικότητα των μακροοικονομικών πολιτικών που εφαρμόζει το Πεκίνο, σύμφωνα με τον Ντονγκ Λιτσουάν, στατιστικολόγο του NBS.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Ερντογάν απέπεμψε τον υπουργό Παιδείας λόγω των ενόπλων επιθέσεων σε σχολεία
- Ο Αραγτσί αποχώρησε από το Πακιστάν χωρίς συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους
- Ελλάδα και Γαλλία στρατηγική συμμαχία για μια ισχυρότερη Ευρώπη
- Τι προβλέπει το μνημόνιο με τη Γαλλία για την πυρηνική τεχνολογία
- Καθαρισμοί οικοπέδων: Έως 15 Ιουνίου δήλωση καθαρισμού
- Οι 9 συμφωνίες που υπέγραψαν Μητσοτάκης – Μακρόν στην Αθήνα
- Γερμανία: Θα στείλει ναρκαλιευτικό πλοίο στη Μεσόγειο
- Παραγράφηκε η παγίδευση Αβραμόπουλου με ευθύνη του Αρείου Πάγου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








