Η Amazon σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πάνω από 80 αποστολές με περίπου 3.000 διαστημόπλοια
Μετά από αρκετές επιτυχημένες εκτοξεύσεις φέτος, το Project Kuiper έχει πλέον την επίσημη ονομασία του: Amazon Leo.
Η επιλογή αποτελεί νύξη στον όρο Low-Earth Orbit (LEO), που αναφέρεται σε τροχιές σε υψόμετρο 1.200 μιλίων (2.000 χιλιομέτρων) ή χαμηλότερα.
Εκεί βρίσκεται ο αστερισμός των 153 δορυφόρων της Amazon. Η αρχική κωδική ονομασία αναφερόταν στη Ζώνη Kuiper, μια ζώνη αστεροειδών στο εξωτερικό ηλιακό σύστημα πέρα από τον Ποσειδώνα.
Η Amazon σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πάνω από 80 αποστολές με περίπου 3.000 διαστημόπλοια. Το Leo έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής έξι εκτοξεύσεις, συμπεριλαμβανομένων τριών με πυραύλους SpaceX Falcon 9 που μετέφεραν συνολικά 72 δορυφόρους.
Ο κύριος ανταγωνιστής της Amazon στον τομέα είναι το Starlink της SpaceX, που πρόσφατα εκτόξευσε τον 10.000ό δορυφόρο της.
Η Amazon υπόσχεται ότι το Leo θα βοηθήσει να «παρέχει γρήγορο και αξιόπιστο internet σε όσους βρίσκονται πέρα από την εμβέλεια των υπαρχόντων δικτύων», όπως ακριβώς έχει επιχειρήσει το Starlink τα τελευταία χρόνια.
Το Starlink (και η Amazon) μπορεί να το επιτύχουν αυτό υπό τις κατάλληλες συνθήκες, και η αντιμετώπιση της έλλειψης καλού internet σε πολλές περιοχές είναι αξιέπαινος στόχος.
Ωστόσο, η εκτόξευση δεκάδων χιλιάδων δορυφόρων σε τροχιά θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα, όπως υπερβολική ποσότητα συντριμμιών, αυξημένο κίνδυνο συγκρούσεων σε τροχιά και μεγαλύτερο κίνδυνο για τις επανδρωμένες αποστολές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κίνα – Ιαπωνία: Νέα ένταση για τη κυριότητα των νήσων Σενκάκου
- Υπεγράφη η ενεργειακή συμφωνία Ελλάδας – Ουκρανίας για μεταφορά φυσικού αερίου
- Δένδιας: Μεταβαίνει στις ΗΠΑ για σειρά συναντήσεων σε Σαν Ντιέγκο και Σαν Φρανσίσκο
- Τροχαίο με μετωπική σύγκρουση ανάμεσα σε βαν και ταξί στην Ευελπίδων (Βίντεο)
- Συνάντηση με Μητσοτάκη ο Ζελένσκι – Αναμένεται η υπογραφή της ενεργειακής συμφωνίας (Βίντεο)
- Δολοφονία Λάλα: Πώς έφτασαν στα ίχνη των δραστών οι Αρχές
- Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Δευτέρα 17/11 από τις 14:00 – Ποιοι σταθμοί κλείνουν
- Ζελένσκι σε Τασούλα: Ευχαριστούμε για τη στήριξη, εργαζόμαστε για την ενεργειακή ασφάλεια της Ουκρανίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








