Στις 500.000 ευρώ η τιμή εκκίνησης
Σε δημόσιο πλειοδοτικό πλειστηριασμό οδηγείται ακίνητο που ανήκει στην πτωχευμένη εταιρεία TELECTRON Ανώνυμη Βιοτεχνική Κατασκευαστική Εταιρεία Ηλεκτρικών Ειδών και Ειδών Τροφίμων, στο πλαίσιο της διαδικασίας εκποίησης της περιουσίας της μετά την πτώχευση.
Η εκποίηση πραγματοποιείται με τροποποίηση των όρων του πλειστηριασμού και της τιμής πρώτης προσφοράς. Η διαδικασία θα διεξαχθεί στο ακροατήριο πτωχευτικών εκποιήσεων του Πρωτοδικείο Αθηνών.
Το ακίνητο αφορά οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο επιφάνειας 499,62 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται στη θέση «Τράχωνες» του Άλιμος, εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλης.
Το οικόπεδο βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο 71Β, στη συμβολή Λεωφόρου Βουλιαγμένης 528 και οδού Γούναρη, σε σημείο με έντονη εμπορική και οικιστική δραστηριότητα.
Ο πλειστηριασμός θα ξεκινήσει την πρώτη Δευτέρα μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων δημοσιεύσεων, στις 11:00 π.μ., και θα επαναλαμβάνεται κάθε επόμενη Δευτέρα την ίδια ώρα έως ότου εγκριθεί το προσφερόμενο τίμημα από την εισηγήτρια της πτώχευσης.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το ακίνητο βρίσκεται εντός των ορίων κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου. Σύμφωνα με έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων του Υπουργείο Πολιτισμού, έχουν εντοπιστεί στο οικόπεδο αρχαία κατάλοιπα και κινητά ευρήματα.
Για τον λόγο αυτό, πριν από οποιαδήποτε εκσκαφή ή οικοδομική εργασία, θα απαιτηθεί αρχαιολογική διερεύνηση με ανασκαφικό τρόπο, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο για την προστασία των αρχαιοτήτων. Το κόστος των σχετικών εργασιών θα πρέπει να αναληφθεί από τον κύριο του έργου, δηλαδή τον νέο ιδιοκτήτη του ακινήτου.
Σε περίπτωση που προχωρήσει ανέγερση κτιρίου, η αρχιτεκτονική μελέτη θα πρέπει να προσαρμοστεί στα αποτελέσματα της ανασκαφής και να υποβληθεί προς έγκριση στα αρμόδια συμβούλια του Υπουργείου Πολιτισμού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακά κέρδη με τζίρο 421 εκατ. ευρώ – H πρεμιέρα της Star Bulk
- Μικρομεσαίες προς κυβέρνηση: «Μην μας αφήσετε εκτός» από τα μέτρα για την ενέργεια
- ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ - Ρυθμιζόμενη Πληροφορία (Κανονισμός ΕΕ 596/2014: Γνωστοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών)
- Wall Street: Ήπια άνοδος πριν από τη Fed – Intel και Nvidia στο προσκήνιο
- Νέα εστία πληθωρισμού στις ΗΠΑ: Εκτινάχθηκαν οι τιμές εισαγωγών τον Αύγουστο
- Πόλεμος στο Ιράν: Λογαριασμός 1.700 δολαρίων για κάθε αμερικανικό νοικοκυριό από πετρέλαιο και επιτόκια
- ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε. - Πρόσκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων
- ΗΠΑ: Άλμα 1,2% στις λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο, «φρένο» στα στεγαστικά με επιτόκιο 6,97%
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








