Αμετάβλητος στο -2,5% παρέμεινε το Μάρτιο του 2015, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 639 εκατ. ευρώ (Μάρτιος 2014: αρνητική καθαρή ροή 729 εκατ. ευρώ).
Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, το Μάρτιο του 2015, ήταν αρνητική κατά 303 εκατ. ευρώ (Μάρτιος 2014: αρνητική καθαρή ροή 406 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στο -2,2%, από -2,3% το Φεβρουάριο του 2015.
Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο -2,6%, από -2,4% το Φεβρουάριο του 2015, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 451 εκατ. ευρώ (Μάρτιος 2014: αρνητική καθαρή ροή 353 εκατ. ευρώ).
Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο 3,7% το Μάρτιο του 2015, από 0,5% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 149 εκατ. ευρώ (Μάρτιος 2014: αρνητική καθαρή ροή 53 εκατ. ευρώ).
Χρηματοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων
Το Μάρτιο του 2015, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 8 εκατ. ευρώ (Μάρτιος 2014: αρνητική καθαρή ροή 1 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της παρέμεινε στο -0,6%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Χρηματοδότηση των ιδιωτών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων
Αρνητική κατά 328 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα το Μάρτιο του 2015 (Μάρτιος 2014: αρνητική καθαρή ροή 322 εκατ. ευρώ), ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε αμετάβλητος, στο -3,0% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι 6 ιδιωτικοποιήσεις και οι 5 φορολογικές τομές που φέρνει το υπουργείο Οικονομικών
- Στο 2,45% ο πληθωρισμός στα σουπερμάρκετ τον Ιανουάριο – Αυξήσεις 13,18% στα φρέσκα κρέατα
- Εντονες αποδοκιμασίες για την αποστολή του Ισραήλ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (Βίντεο)
- Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Μαρτίου – Τι αλλάζει λόγω της Καθαράς Δευτέρας
- Στον ανακριτή οδηγείται ο Μαροκινός φερόμενος ως διακινητής της τραγωδίας της Χίου
- Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και άνοδος θερμοκρασίας – Έρχεται και η αφρικανική σκόνη
- Συναγερμός στο υπ. Οικονομικών για τον «Ηρακλή»: Αναζητούνται πρόσθετες κρατικές εγγυήσεις €1,2 δισ.
- Wall Street: Κλείσιμο με μεγάλη άνοδο και τον Dow Jones σε ιστορικό υψηλό
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








