Στη θέση αυτή θα διαδεχθεί τον προκάτοχό της Φιλεμόν Γιανγκ, τον πρώην πρωθυπουργό του Καμερούν
Η Γερμανίδα πρώην υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ θα αναλάβει επισήμως σήμερα 09/09 καθήκοντα προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Στη θέση αυτή θα διαδεχθεί τον προκάτοχό της Φιλεμόν Γιανγκ, τον πρώην πρωθυπουργό του Καμερούν, κατά την έναρξη της 80ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης στη Νέα Υόρκη.
Η Μπέρμποκ εξελέγη στο αξίωμα αυτό τον Ιούνιο με σαρωτική πλειοψηφία, παρά την εκστρατεία της Ρωσίας με στόχο να εκτροχιάσει την υποψηφιότητά της.
Η 44χρονη πολιτικός του κόμματος των Πρασίνων, η οποία υπηρετούσε μέχρι το Μάιο ως υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, είναι μόλις η πέμπτη γυναίκα που καταλαμβάνει τη θέση του προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Η θέση είναι σε μεγάλο βαθμό εθιμοτυπική και δεν πρέπει να συγχέεται με το ρόλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
Ως πρόεδρος, η Μπέρμποκ θα προεδρεύει των συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης και θα βοηθάει στον καθορισμό της ημερήσιας διάταξης και των διαδικαστικών κανόνων για τις συνεδριάσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οικογενειακές επιχειρήσεις: Μπαίνουν στο στόχαστρο ιδιωτικών κεφαλαίων
- Ελ. Ζούρου: Η ιδρύτρια του Doctoranytime μπαίνει στο εμπόριο τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής
- Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του BBC, Τιμ Ντέιβι και η επικεφαλής των ειδήσεων
- Στις ΗΠΑ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν
- Super League: Πρώτος ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ
- Γερμανία: Νέες αγορές όπλων €3 δισ.
- Σαμαράς προς Μητσοτάκη: «Ελευθερία χωρίς ευθύνη δεν υπάρχει»
- ΠΟΜΙΔΑ: 50%-50% εργασία και υλικά για πραγματική έκπτωση φόρου στις ανακαινίσεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








