Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,6 δισ. ευρώ από 2 δισ. ευρώ
Η μετοχή της γερμανικής εταιρείας λογισμικού SAP υποχωρεί 14% την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, μετά την ανακοίνωση ασθενέστερης από την αναμενόμενη αύξηση του ανεκτέλεστου υπολοίπου συμβάσεων cloud στο τέταρτο τρίμηνο.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Οκτώβριο του 2020, όταν η μετοχή της υποχώρησε κατά 22% μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου. Η μετοχή βρίσκεται καθ’ οδόν για να κλείσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα του 2024.
Το τρέχον ανεκτέλεστο υπόλοιπο cloud της SAP αυξήθηκε κατά 16% στο τέταρτο τρίμηνο στα 21,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι αναλυτές της UBS σημείωσαν την Πέμπτη ότι η αύξηση είναι «απογοητευτική» με βάση προηγούμενες προσδοκίες που έβλεπαν 26%.
Η γερμανική εταιρεία προέβλεψε ότι η αύξηση του ανεκτέλεστου cloud θα «επιβραδυνθεί ελαφρώς» το 2026.
Η SAP ανέφερε επίσης ότι τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν στα 9,7 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο, ελαφρώς αυξημένα από 9,4 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,6 δισ. ευρώ από 2 δισ. ευρώ.
Ενώ η SAP έχει μετατοπιστεί από την πώληση αδειών χρήσης λογισμικού τα τελευταία χρόνια σε υπηρεσίες cloud, η άνθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης έχει οδηγήσει σε ανησυχίες από επενδυτές σχετικά με τους παλαιούς παρόχους λογισμικού.
«Αυτό που είναι σαφές είναι ότι μια από τις πιο σημαντικές εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι να μεταμορφώσει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες αναπτύσσουν κώδικα, δηλαδή λογισμικό», δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής Dominik Asam στο CNBC. «Υπάρχει λοιπόν το ερώτημα, μήπως οι πελάτες δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν τα πάντα μόνοι τους, και αυτό σημαίνει ότι η πίτα θα συρρικνωθεί;»
«Έτσι, το θέμα είναι πόσο γρήγορα μπορούμε εμείς, ως SAP, να ενσωματώσουμε αυτές τις τεχνολογίες στο χαρτοφυλάκιο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) μας, ώστε να διατηρήσουμε το πλεονέκτημα των σχετικών οικονομιών κλίμακας», πρόσθεσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στο ΕΣΠΑ η ολοκληρωμένη δράση “Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση”, 49,98 εκατ. ευρώ
- Ανοιξε η πλατφόρμα για το Πόθεν Εσχες με προθεσμία υποβολής έως τις 3 Νοεμβρίου
- Άνοδος στα κρατικά ομόλογα στην έναρξη της εβδομάδας καθώς υποχωρεί το πετρέλαιο και ενισχύεται το γιεν
- Champions League: Ουνιόν ή Μπόντο-Γκλιμτ για τον Ολυμπιακό και Καϊράτ ή Λέφσκι για την ΑΕΚ
- Το Ιράν ανεβάζει την πίεση και ποντάρει στη φθορά της Ουάσινγκτον
- Αισθητή υποχώρηση στις διαρρήξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση
- Έκρηξη στην κινεζική αγορά καταναλωτικών δανείων το 2025
- Στα πύρινα μέτωπα η Δυτική Αττική – Κρίσιμη μάχη σε Κανδήλι και βορειοανατολικά της Ψάθας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








