Ανάδοχος για σιδηροδρομικό έργο προϋπολογισμού 627 εκατ. ευρώ αναδείχθηκε η ΑΚΤΩΡ στη Ρουμανία, ως μέλος κοινοπραξίας (30%) με τις εταιρείες ALSTOM (30%), ARCADA (20%) και Euroconstruct (20%).
Πρόκειται για το έργο αναβάθμισης των τμημάτων Brasov – Apata και Cata – Sighisoara της σιδηροδρομικής γραμμής Brasov – Simeria, η οποία αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού διαδρόμου μεταφορών Ρήνου-Δούναβη.
Με συνολικό μήκος 84,48 χλμ, το έργο περιλαμβάνει 37 γέφυρες, 17 σιδηροδρομικούς σταθμούς, 3 σήραγγες και 92 νέες και αναβαθμισμένες υπερυψωμένες γέφυρες. Η ολοκλήρωση του, εντός διαστήματος 48 μηνών σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, θα επιτρέψει την κίνηση επιβατικών τρένων με μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ/ω.
Με αφορμή την ανάδειξη της ΑΚΤΩΡ ως αναδόχου του έργου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, δήλωσε: «Με το έργο αυτό η ΑΚΤΩΡ ενδυναμώνει την παρουσία της στη Ρουμανία, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον ρόλο της στην κατασκευή και την αναβάθμιση υποδομών με σημαντική προστιθέμενη αξία για την ευρύτερη περιοχή.
Με τη μακρά εμπειρία και την εξειδικευμένη τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει στον συγκεκριμένο τομέα, η ΑΚΤΩΡ διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα στα πλέον σύνθετα σιδηροδρομικά έργα, με όραμα να αναδειχθεί στον προτιμητέο συνεργάτη για έργα εκσυγχρονισμού των σιδηροδρομικών υποδομών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».
Υπενθυμίζεται πως η θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ προχώρησε πρόσφατα στην υπογραφή σύμβασης για οδικό έργο προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ (Lot 3 της Περιφερειακής Οδού Βουκουρεστίου), ενώ εκτελεί ακόμη τέσσερα μεγάλα οδικά και σιδηροδρομικά έργα στη χώρα.
Δύο εξ αυτών, ο αυτοκινητόδρομος “Baia Mare – Sighetu Marmatiei” και το τμήμα “Micasasa-Coslariu” της σιδηροδρομικής γραμμής “Brasov – Simeria” βρίσκονται ένα βήμα από την ολοκλήρωσή τους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής “Guarasada – Ilteu 2C” και ο αυτοκινητόδρομος “Sebes-Turda”.
Με παρουσία 17 χρόνων στη Ρουμανία, η ΑΚΤΩΡ έχει υλοποιήσει επιτυχώς εννέα ακόμα σημαντικά έργα υποδομών, με πλέον πρόσφατο το έργο τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Βουκουρέστι – Πλοϊέστι (αυτοκινητόδρομος A3) που εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2018.
Επιπλέον, η ΑΚΤΩΡ διεκδικεί το έργο αναβάθμισης και του τμήματος Apata – Cata της ίδιας σιδηροδρομικής γραμμής, προϋπολογισμού 570 εκατ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ελλάδα 68 – Τουρκία 94 στον ημιτελικό του EuroBasket
- Performance Technologies: Δωρεάν διάθεση 86.000 ιδίων μετοχών στον CEO Διονύση Χιντζίδη
- Πιερρακάκης: Η μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά διορθώνει μια αδικία
- Τραμπ: Συναντάει τον πρωθυπουργό του Κατάρ στον απόηχο της ισραηλινής επίθεσης
- Τι συνέβη με το «νεαρό φοιτητή» στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου που αποθέωσε τα μέτρα του Κυριάκου στη ΔΕΘ
- ΟΗΕ: Ενέκρινε δήλωση για λύση δύο κρατών Ισραήλ-Παλαιστίνης – Υπέρ και η Ελλάδα
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα εν αναμονή αξιολόγησης της Γαλλίας από τον Fitch
- Ρούτε: Το ΝΑΤΟ συγκροτεί την «ανατολική φρουρά» στα σύνορα με τη Ρωσία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις