Να αναστείλουν προσωρινά για το διάστημα ενός μηνός τις κύριες παραγωγικές τους δραστηριότητες, θέτοντας ως εκ του λόγου αυτού τους εργαζόμενους σε αυτές σε διαθεσιμότητα, από την 2α Απριλίου 2020 έως και την 3η Μαΐου 2020, ενώ παράλληλα και οι διοικητικοί υπάλληλοι των εταιριών να τεθούν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης.
Αυτό αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια της Σιδενόρ Βιομηχανική Χάλυβα και των θυγατρικών Sovel Α.Ε., Έρλικον Α.Ε., Πράκσυς Α.Ε. και Ετήλ Α.Ε. στις 27 Μαρτίου 2020.
Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, οι εμπορικές δραστηριότητες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό καθώς και η παραλαβή πρώτων υλών (σκραπ χάλυβα) των εταιριών αυτών θα συνεχιστούν απρόσκοπτα.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών έλαβαν τις αποφάσεις αυτές λόγω των ήδη δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στη διεθνή αγορά χάλυβα, οι οποίες επιδεινώθηκαν ραγδαία ως αποτέλεσμα της πρόσφατης πανδημίας COVID-19, η οποία περιόρισε δραστικά τη ζήτηση για τα προϊόντα τους, καθώς επήλθε απότομη κάμψη στην οικοδομική δραστηριότητα, και σε δραστηριότητες που χρησιμοποιούν τον χάλυβα ως πρώτη ύλη.
Με τα νέα δεδομένα της αγοράς το υπάρχον απόθεμα μπορεί να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες των πελατών.
Το ανωτέρω μέτρο, στην παρούσα φάση εκτιμάται ότι θα ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις, τόσο στο κόστος παραγωγής όσο και στη ρευστότητα των εταιριών, διασφαλίζοντας παράλληλα την εφοδιαστική αλυσίδα χαλυβουργικών προϊόντων και την εξυπηρέτηση των πελατών.
Σημειώνεται ότι σε λήψη ανάλογων μέτρων έχουν ήδη προβεί πολλές χαλυβουργίες στην Ευρώπη, αλλά και διεθνώς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύαμε
- Κίνα: Μειώνει τους δασμούς στις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από την ΕΕ
- Επιστροφή Γιάννου Γρίβα στη Novibet ως Executive Director of Sports
- Ευρωζώνη: Οριακή μείωση στο 2,1% των κενών θέσεων εργασίας το γ΄τρίμηνο – Στο 1,8% στην Ελλάδα
- Κρεμλίνο: Εκεχειρία τα Χριστούγεννα στην Ουκρανία μόνο με επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας
- Eurostat: Το 32,7% των Ευρωπαίων έκανε χρήση τεχνητής νοημοσύνης το 2025 – Στο 44,1% οι Έλληνες
- Κινεζικός δορυφόρος πέρασε σε απόσταση 200 μέτρων από δορυφόρο Starlink
- ΕΛΣΤΑΤ: Ηπια άνοδος στην επιβατική κίνηση, “φρένο” στα εμπορεύματα στα λιμάνια το β’ τρίμηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








