Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ΑΔΜΗΕ συμφώνησε τελικά στην πρόταση που από την περασμένη εβδομάδα είχε καταθέσει ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου
Η ιστοσελίδα του «Φιλελεύθερου» δημοσιεύει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έκλεισε στο και πέντε η συμφωνία για το τελικό περιεχόμενο του ρυθμιστικού πλαισίου για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά από ένα ολοήμερο παρασκήνιο, οι κυβερνήσεις Κύπρου – Ελλάδας, η Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της ΕΕ, οι ρυθμιστικές αρχές των δύο χωρών και ο ΑΔΜΗΕ κατέληξαν σε συμφωνία για το τελικό περιεχόμενο του ρυθμιστικού πλαισίου για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου Κρήτης.
Ο ΑΔΜΗΕ συμφώνησε τελικά στην πρόταση που από την περασμένη εβδομάδα είχε καταθέσει ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου. Η κυπριακή Κυβέρνηση θα χρηματοδοτεί τις δαπάνες του ΑΔΜΗΕ από το 2025 μέχρι και τη λειτουργία του έργου το 2030 με €25 εκατ. τον χρόνο και συνολικά με €125 εκατ. Τα χρήματα θα διατίθενται από τα έσοδα του κυπριακού κράτους από την εμπορία δικαιωμάτων ρύπων και όχι απευθείας από τους καταναλωτές.
Οποιαδήποτε άλλα ποσά που θα κριθούν εύλογα έξοδα του ΑΔΜΗΕ κατά την κατασκευή, θα τα ανακτήσει μετά την έναρξη λειτουργίας του έργου, μέσω χρεώσης των καταναλωτών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μερτς: Η Ευρώπη το 2026 να διεκδικήσει τα συμφέροντά της με πιο ισχυρό τρόπο
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ υποχωρεί στα 1,1725 δολάρια
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε βυτιοφόρο – Εκρήξεις και διακοπή της κυκλοφορίας
- Qualco: Πλήρης εξαγορά της D.D. Synergy με 3,5 εκατ. ευρώ
- Ημιαργία λόγω εορτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Metlen: Η ζημιά της θυγατρικής M Power και το ατύχημα στο Protos που κόστισε
- QUALCO GROUP Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
- ΑΒΑΞ Α.Ε. - Αγορά Ιδίων Μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







