Η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει τουρίστες της τελευταίας στιγμής από την “ανταγωνίστρια” Τουρκία μετά από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα, αλλά η συνολική ανάπτυξη του τομέα αυτού παραμένει εύθραυστη, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
“Το μερίδιο τουρισμού της Τουρκίας θα συρρικνωθεί και η χώρα κατά πάσα πιθανότητα θα υποστεί ακυρώσεις αφίξεων” τόνισε ο Ανδρέας Ανδρεάδηςμιλώντας στο Reuters. “Η Ελλάδα θα κερδίσει μέρος του μεριδίου, ακόμη και αν αυτό είναι μικρό”.
Ωστόσο ο Α. Ανδρεάδης είπε ότι δεν θα μπορούσε να αποκλείσει την περίπτωση δευτερογενών επιπτώσεων από την κρίση στην Τουρκία, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τις αφίξεις συνολικά.
“Δεν μου αρέσει το γεγονός ότι η Τουρκία έχει αποσταθεροποιηθεί, θα μπορούσε να επηρεάσει και την Ελλάδα. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό”, είπε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευκαρπία: Επεισόδιο με πυροβολισμούς – Αναζητείται ο δράστης
- Ανοδικές τάσεις στην αγορά του πετρελαίου
- Πούτιν: Αυτό είναι το “παλάτι” του στο Κρεμλίνο
- Μπαταρίες: Έλλειψη ολοκληρωμένου ρυθμιστικού πλαισίου, αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγή στον τρόπο χρηματοδότησης
- ΠΑΟ: Για την τρίτη νίκη κόντρα στην Εφές και την πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας
- Ελευθερία του Τύπου: Παραμένει ουραγός η Ελλάδα στην Ευρώπη
- Συντάξεις Ιουνίου: Πότε θα γίνουν οι καταβολές στους δικαιούχους
- Κίνα: Aύξηση 10,65% κατέγραψε ο δείκτης ψηφιακής ανάπτυξης το 2024
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις