Ούτε τα γαλλικά σημείωσαν την Δευτέρα αύξηση απόδοσης καθώς η υποβάθμιση της οικονομίας από τη Fitch είχε προεξοφληθεί
Η πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία δεν επηρεάζει τα ελληνικά ομόλογα τα οποία διατηρούν αποδόσεις χαμηλότερες από τα γαλλικά. Σήμερα Δευτέρα πάντως ούτε τα γαλλικλά παρουσίασαν περαιτέρω άνοδο στις αποδόσεις τους.
Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 3,37% δηλαδή στα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας και χαμηλότερα από το 3,5% που είχε αυξηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού κινείται στο 2,69% με το περιθώριο (spread) σε σύγκριση με το ελληνικό στο 0,68%.
Σε ότι αφορά τα γαλλικά ομόλογα το 10ετές βρίσκεται στο 3,48%, λίγο χαμηλότερα από το 3,5% της προηγούμενης εβδομάδας. Την περασμένη Παρασκευή ο διεθνής οίκος υποβάθμισε τη γαλλική οικονομία σε A+ από AA-, εξέλιξη σε μεγάλο βαθμό προεξοφλημένη.
Προς το παρόν, πάντως, οι πιέσεις που εντείνονται στη γαλλική αγορά ομολόγων δεν φαίνεται να μεταδίδονται στις υπόλοιπες αγορές της ευρωζώνης και ακόμη λιγότερο στην ελληνική, όπου το προφίλ του Δημοσίου Χρέους παραμένει αρκετά ευνοϊκό, καθώς οι ανάγκες αναχρηματοδότησης είναι περιορισμένες. Η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κρ. Λαγκάρντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση εμφανίστηκε καθησυχαστική για τις εξελίξεις στις αγορές ομολόγων, επισημαίνοντας ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να παρέμβει εφόσον χρειαστεί.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανεπηρέαστα τα ελληνικά ομόλογα από τη γαλλική κρίση
- Ο Κυριάκος σκέφτεται να ιδρύσει ένα ακόμα υπουργείο: «Ερευνας»
- ElvalHalcor: Αλουμίνιο υψηλών προδιαγραφών, για την κατασκευή πολεμικών πλοίων από τη Naval Group
- Στάρμερ: Καταγγέλλει την εμπρηστική ρητορική Μασκ σε διαδήλωση ακροδεξιών στο Λονδίνο
- Eυρωπαϊκές αγορές: Κέρδη μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας για TikTok
- Δικαιοσύνη για Τέμπη: Πιο «τυφλή» δε γίνεται
- ΓΣΕΕ: Απεργία την 1η Οκτωβρίου – Ζητάει απόσυρση 13ώρου και συλλογικές συμβάσεις
- Πόπη Σεμερτζίδου (σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ): «Θέλω να μας αφήσουν ήσυχους»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις