Επενδύσεις

Ανέβηκε τέσσερις θέσεις στην παγκόσμια ανταγωνιστικότητα σε έναν χρόνο η Ελλάδα

Στην 61η θέση ανάμεσα σε 189 χώρες βρίσκεται η Ελλάδα ως προς την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα σύμφωνα με την κατάταξη «Doing Business 2015» της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η Ελλάδα βελτίωσε τη θέση της καθώς στην αντίστοιχη έρευνα του 2014 ήταν 65η. Σύμφωνα με την έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ο διεθνής οργανισμός διαπιστώνει σημαντική ενίσχυση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ειδικά στο σκέλος της εγγραφής ακινήτων και της έναρξης επιχειρήσεων.

Βάσει της έρευνας και φέτος η Σιγκαπούρη εξακολουθεί να παραμένει στην κορυφή λίστας ως η χώρα με το πιο φιλικό περιβάλλον για επιχειρήσεις και επενδύσεις.

Σύμφωνα με τη λίστα, τη Σιγκαπούρη ακολουθούν η Νέα Ζηλανδία, το Χονγκ Κονγκ, η Κίνα, η Δανία, η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία, η Φινλανδία και η Αυστραλία.

Οι 10 οικονομίες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με το 2014 είναι το Τατζικιστάν, το Μπενίν, το Τόγκο, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Σενεγάλη, το Τρινιντάτ και Τομπάγκο, το Κονγκό, το Αζερμπαϊτζάν, η Ιρλανδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επενδύσεις

close menu