Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε κέρδη 2,18% στις 38.372 μονάδες
Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές ακολουθώντας τη Wall Street που έλαβε ώθηση από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις γεωπολιτικές εξελίξεις που αύξησαν την όρεξη των επενδυτών για ρίσκο.
Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε κέρδη 2,18% στις 38.372 μονάδες, όπως δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε άνοδο 1,55%.
Στην Κίνα ανεβαίνει κατά 0,33% ο Shanghai Composite στις 3.031 μονάδες, στη Σεούλ υψηλότερα κατά 1,98% ο Kospi στις 2.675 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ κατά 1,67% ο Hang Seng στις 17.110 μονάδες, και στην Αυστραλία κατά 0,11% ο ASX στις 7.691 μονάδες.
Εν τω μεταξύ, ο πληθωρισμός της Αυστραλίας επιβραδύνθηκε για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο. Τα στοιχεία του α’ τριμήνου έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 3,6% σε ετήσια βάση, ελαφρώς πάνω από το 3,5% που περίμεναν οι αναλυτές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΔΕΗ: Στο 4,98% μειώθηκε το ποσοστό της Covalis Capital LLP
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: «Απαντάει» με non paper για το πρόστιμο της Κομισιόν στον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Μπαράζ εκρήξεων στην Τεχεράνη – Ισραηλινές επιδρομές και σε πυρηνικές εγκαταστάσεις
- CNL Capital: Κατατέθηκε ο φάκελος αδειοδότησης για την ίδρυση της CNL Commercial Finance
- Ευρωσύμβουλοι: Από 19 Ιουνίου σε διαπραγμάτευση οι 250.000 νέες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου
- Alter Ego: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα επανεπένδυσης μερίσματος
- ΓΣΕΒΕΕ: Στηρίζει τα συνεργεία αυτοκινήτων για απόσυρση του ψηφιακού πελατολογίου
- Χρηματιστήριο: Τέταρτο πτωτικό σερί με συνολικές απώλειες 2,71%
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις