Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε κέρδη 2,18% στις 38.372 μονάδες
Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές ακολουθώντας τη Wall Street που έλαβε ώθηση από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις γεωπολιτικές εξελίξεις που αύξησαν την όρεξη των επενδυτών για ρίσκο.
Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε κέρδη 2,18% στις 38.372 μονάδες, όπως δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε άνοδο 1,55%.
Στην Κίνα ανεβαίνει κατά 0,33% ο Shanghai Composite στις 3.031 μονάδες, στη Σεούλ υψηλότερα κατά 1,98% ο Kospi στις 2.675 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ κατά 1,67% ο Hang Seng στις 17.110 μονάδες, και στην Αυστραλία κατά 0,11% ο ASX στις 7.691 μονάδες.
Εν τω μεταξύ, ο πληθωρισμός της Αυστραλίας επιβραδύνθηκε για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο. Τα στοιχεία του α’ τριμήνου έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 3,6% σε ετήσια βάση, ελαφρώς πάνω από το 3,5% που περίμεναν οι αναλυτές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μάχη στήθος με στήθος για CDU και SPD σε Ρηνανία – Παλατινάτο στη Γερμανία
- Κατέρρευσαν δύο κτήρια στην Κωνσταντινούπολη – Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων
- Η OpenAI σχεδιάζει desktop super εφαρμογή που ενώνει ChatGPT, Codex και browser
- Μητσοτάκης: Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση
- Σε τροχιά ανόδου βρίσκονται ξανά τα ενσύρματα ακουστικά λόγω των νέων τάσεων
- Πρώτη χώρα η Ελλάδα που εφαρμόζει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό επαλήθευσης ηλικίας
- Σε θέση μάχης στην Αραβική Θάλασσα βρετανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο
- Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη βρίσκονται πλέον οι 36 κατηγορούμενοι για τα Τέμπη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








