Στην Ιαπωνία, ο βασικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,58%
Οι μετοχές στα ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραψαν άνοδο τη Δευτέρα, καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε προσωρινή αναστολή των δασμών σε ορισμένα καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, ενισχύοντας το επενδυτικό κλίμα, αλλά στη συνέχεια προχώρησε σε νέες δηλώσεις λέγοντας ότι οι εξαιρέσεις αυτές δεν είναι μόνιμες, προκαλώντας νέα αβεβαιότητα.
Στην άνοδο βοήθησαν τα στοιχεία για εκτόξευση 12% των εξαγωγών της Κίνας τον Μάρτιο, δεδομένα που αφορούν τον τελευταίο μήνα πριν τις ανακοινώσεις Τραμπ για το τσουνάμι δασμών και τις παλινωδίες που ακολούθησαν.
Οι μετοχές στο Χονγκ Κονγκ ηγήθηκαν των κερδών στην περιοχή, με τον δείκτη Hang Seng να ενισχύεται κατά 2,59% και τον τεχνολογικό δείκτη Hang Seng Tech να σημειώνει άνοδο 3,13%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης CSI 300 αυξήθηκε κατά 0,58%.
Στην Ιαπωνία, ο βασικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,58%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix κέρδισε 1,50%. Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε κατά 0,88% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 1,60%.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με κέρδη 1,40%. Οι αγορές στην Ινδία παρέμειναν κλειστές λόγω δημόσιας αργίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μυθικό συμβόλαιο ο Ντόντσιτς 165 εκατ. δολ. με Lakers για τρία χρόνια
- Ο Τραμπ απέλυσε αξιωματούχο του υπουργείου Εργασίας επειδή δεν του άρεσαν τα στοιχεία για την απασχόληση
- Θερινές διακοπές: Φιλικά σπίτια και φθηνά πακέτα επιλέγουν οι Ελληνες
- Berkshire Hathaway: Μείωση 4% στα λειτουργικά κέρδη το β’ τρίμηνο 2025
- Τραμπ: Ο Πάουελ πρέπει να παραιτηθεί όπως έκανε η Κούγκλερ
- Αποσωληνώθηκε ο 15χρονος που υπέστη θερμοπληξία
- Γκίκας: Μονάδα αφαλάτωσης στην Ανδρο λόγω λειψυδρίας
- Κυβερνητικές πηγές: Περίεργο ο Ανδρουλάκης να επιτίθεται σε κάποια πανεπιστήμια και σε άλλα όχι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις